В последните няколко години Apple TV+ ни впечатляват с качеството на телевизията, която продуцират – разбира се, че парите там не са проблем и всичките им сериали изглеждат добре, но ни прави впечатление, че качеството също е на много високо ниво в повечето случаи, защото имат усет за потенциала на проектите, които избират. Надяваме се много тази силна серия да продължи, защото сега разбираме, че те са закупили правата за първия си международен сериал, който звучи повече от любопитно.

Поредицата от осем епизода, за която ще говорим днес, се нарича Drops of God и е адаптация на бестселър манга серия, излизала оригинално между 2004 и 2014 г. Мангата е написана от Тадаши Аги, креативният псевдоним на дуото брат и сестра Юко и Шин Кибаяши. Историята е поставена в света на виното, гастрономията и енологията, за най-добрите вина, как те се произвеждат и съчетават с храни.

Официалният синопсис звучи така:

Светът на гастрономията и скъпите вина е в траур, след като Александър Лежер, създател на известен гид за вина, умира на 60 години в дома си в Токио. Лежер оставя след себе си дъщеря си Камил, която живее в Париж и не е виждала баща си откакто родителите й са се разделили, когато тя е била на 9. Когато Камил отива в Токио и завещанието на баща й е прочетено, тя разбира, че той й е завещал легендарната си колекция от вино – най-великата колекция на света, според експертите. Но за да получи наследството си, Камил трябва да се съревновава с брилянтния млад енолог Исеи Томине, когото баща й е бил взел под крилото си и е нарекъл в завещанието си „духовния ми син“. Но всъщност само духовна ли е била връзката му с Исеи?

Историята ни звучи интригуваща, а най-интересното е, че това ще е първият международен и многоезичен проект на Apple – действието ще се развива на много езици, сред които японски, английски и френски. Историята за хубаво вино и хубава храна, разбира се, ни привлича, но и самата завръзка за изследването на отношенията между хората и дали семейните или професионалните са по-силни, дали наследството трябва да се дава по кръв или по заслуги – тези теми винаги са били вдъхновение за киното и ще ни бъде интересно да ги проследим и в една такава любопитна ситуация.

Drops of God е със сценарий, написан от Куок Данг Тран (Parallèles) и е режисиран от Одед Ръскин (No Man’s Land). В главните роли са Фльор Гефрир и Томохиса Ямашита.

Очаква се сериалът да излезе тази година, но за момента точна премиерна дата не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *