2022 година приключи, а с нея и противоречивата Фаза 4 на Marvel Cinematic Universe. Мненията за качеството и посоката, която Marvel поеха след колосалното постижение на Отмъстителите определено са разделени и докато някои от филмите и сериалите също радваха феновете, цялостният ентусиазъм около вселената сякаш далеч не е на същото ниво. Трябва обаче да се има предвид, че Фаза 4 беше фаза на преход, на свързване и завършване на старата история и представяне на новата, и най-вече – на мултивселената. Имахме ли нужда от това тя да ни бъде представяна в два филма и сериал? Това не е ясно, но сега вече всички разпознаваме правилата ѝ и най-сетне се впускаме в нея.

Marvel пуснаха нов трейлър за първия официален филм от Фаза 5 и началото на „Мултивселенската сага“ – Ант-Мен и Осата: Квантомания (Ant-Man and the Wasp: Quantumania). Признахме си, че малко се забавихме с отразяването на предишния трейлър, поради известна липса на ентусиазъм. Сега обаче излиза втора реклама, която всъщност успява да ни загатне това, което ще бъде вероятно най-интересното в този филм – квантовата реалност и безкрайните възможности, които тя предлага, бидейки напълно откъсната от „реалния“ свят.

Симпатягата Скот Ланг (Пол Ръд) този път трябва да спаси дъщеря си Каси (Катрин Нютън) от случайното ѝ пропадане в квантовата реалност като разчита на помощта на Хоуп (Еванджелин Лили) и намереното си семейство, в чиито роли се завръщат легендите Майкъл Дъглас и Мишел Пфайфър. Долу в квантовата реалност обаче те ще се срещнат с новия голям злодей на цялата (мулти)вселена Канг (Джонатан Мейджърс), както и MODOK – любимата на комиксаудиторията рееща се глава, направена само за убиване.

Съмняваме се много голяма част от филма наистина да е свързана с това Скот да реши дали да се възползва от предложението на Канг, както е показано в този трейлър. Все пак Канг може и да не знае кой е, но публиката вече знае, тъй като сме се срещали с него в Loki и няма как да ни накарат дори и за малко да се чудим все пак какви са мотивациите му.

До момента самостоятелните приключения на Ант-Мен винаги са били в малък мащаб, засягали са само него, така че сме любопитни да видим как той и антуражът му ще се справят със задача от по-голяма значимост, която ще има влияние върху всички останали герои и ще доведе накрая до следващия голям събирателен филм – Avengers: The Kang Dynasty.

Ант-Мен и Осата: Кваномания (Ant-Man and the Wasp: Quantumania) е режисиран от Пейтън Рийд (РаздялатаАнт-МенАнт-Мен и Осата) по сценарий на Джеф Ловнес (Rick and Morty). В главните роли са Пол Ръд, Еванджелин Лили, Джонатан Мейджърс, Катрин Нютън, Майкъл Дъглас, Мишел Пфайфър, Бил Мъри, Дейвид Дасмалчиан, Рандал Парк и др.

Премиерата е на 17 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Ебати кринджа… пожелавам им мижав боксофис, който да приключи тези лайнарски франчайзове…

  2. Филмът има спад от 70% втори уикенд. Най-големият флоп на Марвел досега 🙂