Звучи като мисия невъзможна, но един от продуцентите на The Seven Faces Of Jane (Седемте лица на Джейн) – Роман Копола(В царството на пълнолунието, Френският бюлетин), е горд с крайния резултат на тази толкова рискова идея. Той събира 8 кинодейци с различни творчески стилове. Мъже и жени, които имат за цел да представят своята визия за света чрез образа на Джейн, изиграна от Джилиан Джейкъбс(Community). Тя е и един от режисьорите на филма, сред които са Джулиан Акоста, Ксан Касаветис, Джия Копола, Райън Хефингтън, Бома Илума, Кен Джонг и Алекс Такач.

За създаването на The Seven Faces Of Jane е използван сюрреалистичният метод „exquisite corpse”, при който всеки от участниците в даден проект изработва малка част, за да може в края да се образува един цялостно завършен продукт. Режисьорите, независими един от друг, имат само по два дни, за да заснемат своята част, като предварително им е зададено мястото на действие и основните персонажи, но какъв ще бъде сюжетът е изцяло тяхно лично решение.

В центъра на филма е Джейн, която преминава през одисея от чудати, красиви, а понякога и сърцераздирателни преживявания. Когато оставя дъщеря си за първи път на летен лагер, майката съветва стеснителното си момиченце да се наслади на това приключение. В крайна сметка Джейн се вслушва в собствения си съвет и поема на пътешествие, което преобръща целия ѝ живот.

В свое интервю Роман Копола споделя, че когато събрал режисьорите, им дал следните насоки:

„Направете нещо, което ви вълнува! Направете го от сърце! Направете го безкомпромисно! Нека [филмът] отразява вашата същност, вашите тревоги и страсти!“

Необичайно големият набор от разнообразни творчески индивидуалности в лицето на осемте режисьори несъмнено вещае богата палитра от истории, цветове и емоции. А на нас единствено ни остава да се надяваме този артистичен „експеримент“, както го нарича продуцентът, да оправдае очакванията на зрителите.

Любопитен факт е, че в The Seven Faces Of Jane (Седемте лица на Джейн) Джилиан Джейкъбс си партнира с Джоел МакХейл, с когото преди години е споделяла малкия екран в Community. А още по-любопитно е, че Кен Джонг, който режисира двамата актьори в своята част от филма, също играе ключова роля в сериала.

Премиерата е на 13 януари 2023 във VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *