Може в момента целият свят да е вперил поглед към стадионите в Катар и да се вълнува кой футболен отбор ще вдигне победната купа на световното първенство, но междувременно в мрежата се появяват интереси, забавни и неочаквано различни реклами на бъдещи спортни филмови авантюри. В случая визираме трейлъра на Champions, с участието на нашия огромен любимец Уди Харелсън – в ролята на отракан треньор, на когото му намират… специален отбор за тренировки.

Champions e с подписa на  прочутият в края на 90-ге години Боби Фарели (От глупав по-глупав, Ах, тази Мери) и разказва за професионален баскетболен треньор, който „сгазва лука“ с провинение, за което трябва да отслужи известно време общественополезен доброволчески труд – и неговото назначение е да тренира отбор от хора с интелектуални затруднения. Хвърлете поглед на трейлъра, ако сте любопитни.

Очевидно ще има доста повдигнати въпросително вежди, ще се намерят скептици, които да обърнат внимание на противоречивата тема – ако разказваш за личности с известен интелектуален дефицит, трябва да подходиш деликатно и внимателно към идеите и сюжета, но от друга страна според нас е изключително жизнеутвърждаващо и супер мило да се поставят и такъв тип хора в центъра на сцената, под прожекторите и – както се вижда от трейлъра – те да се изкефят максимално, че са част от една история! А и комедийните елементи по-скоро са насочени към тесногръдите и изпълнени с предразсъдъци обикновени хора, което – по наше скромно мнение – е чудесно попадение от страна на авторите на филма.

Чудесно си партнират по между си представителите на „специалния отбор“ в тренировки и на състезания – какво повече може да иска един треньор, освен да подготви хората си толкова брилянтно, че да се класират за параолимпийските игри?! Дочутите шеги са както в едната, така и в другата посока – никой не си „поплюва“ и треньорът също попада под кръстосания огън на пиперливите езици на своите откровени състезатели. А мацката се представя великолепно с небрежната реплика „Ми не си Маконъхи!“ не само заради буквалното сравнение, но и с чудесното намигване към синхрона именно между Харелсън и Маконъхи в партньорството им в първи сезон на True Detective, оказал се съвсем заслужено на върха на много класации за телевизионни поредици!  

Още веднъж, режисьор на Champions е Боби Фарели работил с брат си Питър по комедии като Свалячът Хал, Ах, тази Мери, Аз, моя милост и Айрин и От глупав по-глупав. Освен Уди Харелсън, в актьорския екип са още Кейтлин Олсън, Ърни Хъдсън, Чийч Марин, Мат Кук и др.

Премиерата на филма се очаква на 24 март 2023 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *