Драматични истории, които свързват Изтока и Запада, лесно попадат във фокуса на киноспециалисти и почитатели – през отминаващата година един от филмите, дебютирал в Кан и представен на над 40 фестивала в цял свят, беше Return to Seoul на режисьора Деви Чоу, който през 2016 година привлича вниманието на критиката на същия най-престижен световен филмов форум с дебюта си DiamondIsland. Новата му история проследява опита на една млада жена да преоткрие себе си, като реализира едно инцидентно пътуване към Южна Корея.

Понякога импулсивните действия са добър ход за освежаване на възприятията и вливане на нова енергия в познатата реалност. Режисьорът Чоу е поверил разказа на актьорите Парк Джи-Мин, О Куанг-Рок, Гука Хан и Ким Сун-Йънг, а ето и какво гласи официалният синопсис на Return to Seoul:

След като взима решение да посети приятелите си, 25-годишната Фреди заминава за първи път към Южна Корея. Самата тя е родена там, но е осиновена и отгледана във Франция. Без да подозира къде ще я отведе това пътешествие, Фреди се оказва в страна, за която не знае почти нищо, в търсене на своите корени и биологичните си родители. Може би животът й ще се промени драстично в посока, която тя дори не предполага…

Макар разпространението на филми, чиито сюжет включва екзотични дестинации, да не може да се мери с мащабите на блокбастърните заглавия, Sony Pictures Classics реализираха амбициозната идея да пуснат на голям екран Return to Seoul, вероятно в очакване на сезонът на наградите и реализиране на надежди за допълнително признание от публика и критика.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *