С неминуемото приближаване до края на годината все повече започваме да обръщаме погледи назад и само си мислим за познатия на всички списък с филмите на годината, какво ще включим и какво ще изгледаме преди да дойде деня, в който напълно изкуствено сме си създали напрежение, че трябва да сме готови. Сега обаче ще ви дадем повод за няколко минути да обърнете поглед към едно от най-очакваните заглавия за следващата година – не мислете за миналата, а се фокусирайте с интензитета на атомно оръжие към Опенхаймер (Oppenheimer).

Разбира се, че сме правили вече всички възможни шеги, но как да се спрем, всичките са бомба! Ако все пак сте пропуснали новини по темата, с удоволствие припомняме че това е следващият филм на Кристофър Нолан, първият който той ще направи с новите си партньори от Universal. Нолан се захваща с историята на Дж. Робърт Опенхаймер, ръководителят на проекта Манхатън, широко разглеждан като създателя на атомната бомба. Филмът е със сценарий, адаптиран от наградената с „Пулицър“ книга American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer на Кай Бърд и Мартин Дж. Шеруин.

Трейлърът излиза точно навреме, броени дни след като американското правителство реши да отмени решението от 1954 г., което брандира Опенхаймер като съветски шпионин и спира достъпа му до свръхсекретни материали, което практически прекратява кариерата му. Посмъртно физикът е оправдан, а ние предполагаме, че филмът ще се фокусира, както върху самия проект Манхатън, така и точно върху това дело и неговите решения.

Вижте първият официален трейлър на Опенхаймер сега:

They won’t fear it, until they’ve understood it and they won’t understand it, until they’ve used it.

Пророческите думи в този трейлър смразяват кръвта, което сме убедени, че е било целта. За нас няма никакво значение, дали истинският Опенхаймер ги е изрекъл. Важното е, че виждаме поредица от кадри, в които абсолютният майстор Килиън Мърфи ни показва почти само с изражение през какво преминава героят му, бидейки един от малкото хора, който наистина разбира импликациите на построяването на първото атомно оръжие. Сигурни сме, че следващите трейлъри ще ни покажат и другите герои и ще ги видим с удоволствие, но за момента фокусът (напълно правилно) е върху Опенхаймер, Мърфи и естествено, Кристофър Нолан и ужасяващата красота на кадрите му.

Режисьор и сценарист на Опенхаймер (Oppenheimer) е Кристофър Нолан (Мементо, Престиж, Черният рицар, Генезис), който е и продуцент, заедно с дългогодишната си партньорка Ема Томас. В ролите са Килиън Мърфи, Емили Блънт, Робърт Дауни Джуниър, Мат Деймън, Флорънс Пю, Рами Малек, Бени Сафди, Гари Олдман, Джош Хартнет, Дейн ДеХаан, Олдън Ерънрайк, Джак Куейд, Дейвид Кръмхолц, Матю Модийн и др.

Премиерата ще бъде на 21 юли само в кината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *