За всички в екипа ни Вавилон (Babylon) на Деймиън Шазел беше – и продължава да е – едно от най-очакваните предстоящи заглавия, а за тези от нас, които вече имаха щастието да го гледат, той бележи едно от най-незабравимите и бомбастични изживявания в киносалоните последните няколко години. Затова сме доста разочаровани от съдбата му в Щатите, където боксофисът е повече от трагичен, а предполагаме, че и у нас не го очаква нищо по-различно, когато филмът се появи в родните кина на 20 януари.

Това наистина е много жалко, защото макар Вавилон да има известни кусури (неслучайно отзивите са силно поляризирани), филмът, по подобие на Аватар: Природата на водата, наистина предлага нещо, което не се вижда често на голям екран и дори само заради това си заслужава цената на един билет. По тази причина, в самия край на годината спретваме един масивен рекламен ъпдейт, с който се надяваме да убедим поне един-двама от вас, които все още са на кантар, че Вавилон си заслужава разходката до киното.

Започваме с двата последни трейлъра – Naughty и Nice.

Няма да коментираме, а отново ще ви приканим да гледате филма на голям екран и ще продължим с останалите материали, които включват няколко фийчърета, посветени на различни аспекти от впечатляващата продукция, както и на част от героите. Започваме с най-любимото ни – музиката. Джъстин Хъруиц е създал поредния си шедьовър.

Следват режисура, операторска работа, сценография, костюми, звук…

… и портретите на героите Нели ЛаРой (Марго Роби), Джак Конрад (Брад Пит) Мани Торес (Диего Калва), Елинор Сейнт Джон (Джийн Смарт), Сидни Палмър (Джован Адепо), Лейди Фей Зу (Ли Джун Ли) и цялостния ансамбъл:

А за финал ви предлагаме българския постер.

Режисьор и сценарист на Вавилон (Babylon) е Деймиън Шазел (Камшичен удар, La La LandПървият човек). В ролите са Брад Пит, Марго Роби, Диего Калва, Джован Адепо, Тоби Магуайър, Джийн Смарт, Лукас Хаас, Ли Джун Ли, Макс Мингела, Катрин Уотърстън, Самара Уийвинг, Флий, Фийби Тонкин, Оливия Уайлд, Спайк Джоунс, Рори Сковъл, Ерик Робъртс, П. Дж. Бърн и др. 

Българската премиера е на 20 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *