Както казахме в единствената ни друга новина, посветена на Писък 6, при все че за пети път ни пробутва едно и също нещо, последният Писък беше учудващо приятен, но наистина не мислим, че този трик ще проработи и шести път, ако не се промени нещо. Е, изглежда, че промяна има. Действието ще се развива в напълно различна обстановка – Ню Йорк, а в добавка и Сидни Прескот е извън играта (слава богу, надяваме се да си живее спокоен живот, заслужила си го е). Единственият ни проблем е, че филмът го спретнаха за една година, което ни кара да се съмняваме, че са изпипали сценария както трябва. При положение, че между предишните две части минаха 10 години и тук можеха да си позволят поне още малко време.

Според официалната информация в Писък 6 оцелелите от последните нападения на Гоустфейс – сестрите Саманта (Мелиса Барера) и Тара Карпентър (Джена Ортега), както и племенниците на обичания от феновете Ранди Мийкс – близнаците Чад (Мейсън Гудинг) и Минди Мийкс (Джазмин Савой Браун) напускат Уудсбъро и започват нова глава от живота си в Ню Йорк. Ужасът обаче ги следва по петите – нов убиец надява маската на Гоустфейс и скоро градът потъва в кръв.

Вижте първия трейлър на филма.

В многомилионния град никой не чува твоя писък! Доста нагъл „омаж“ към Пришълецът, но както и да е. Ето и още нещо нагло:

Според официалната информация „наред със запазените марки на франчайза – ужас, хумор и интелигентна постмодерна сатира на жанра, умножени многократно, Писък 6 засяга темите за липсата на хуманност в големия град, какво означава да си заобиколен от хора, които отказват да се забъркват в „чужди проблеми“ и как изолацията влияе на емоциите и съзнанието ни.“ Yeah, right! Много „обичаме“, когато се опитват да ни продават подобни евтинии. Големи фенове сме на франчайза и ще гледаме и този филм, но честно казано, очакванията ни са доста ниски. Ще видим.

Вижте и един постер, който също се заиграва с „М“-то от оригиналното заглавие и римското VI. Жалко, че на БГ няма как да стане.

Режисьори на Писък 6 (Scream 6) са Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет (Докато смъртта ни раздели, Писък), по сценарий на Джеймс Вандербилт (Зодиак, Невероятният Спайдър-мен) и Гай Бузик (Докато смъртта ни раздели, Castle Rock). В ролите са Мелиса Барера, Джена Ортега, Джазмин Савой Браун, Мейсън Гудинг, Кортни Кокс, Хейдън Пенетиер, Дермът Мълруни, Тони Револори, Самара Уивинг и др.

Премиерата е на 10 март 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *