Тази новина не е филмова, а литературна, но носи в себе си духа на киното, тъй като е свързана с нашия редактор Благой Д. Иванов. Преди няколко седмици от печат излезе най-новата му книга – „Крехар“, която ни пренася в един защитен и забранен за достъп резерват в Ловешка област. Mястото е изолирано от цивилизацията, а жителите на близките селища обикновено го избягват, тъй като от години се носи зловещо поверие за загадъчно чудовище, което обитава дъното на привидно спокойно езеро. Дали мълвата е базирана върху някаква поне частична истина… или всичко е плод на локални суеверия? Трагичен инцидент отприщва разследване, в което е намесен и млад палеонтолог, който ще се опита да нареди пъзела и да разплете тайната с помощта на науката, но това, което ще открие, ще промени начина му на мислене завинаги.

Крехар“ черпи вдъхновение от редица автори, които са добре познати на масовата публика – сред тях са Артър Конан Дойл, Майкъл Крайтън и Макс Брукс, всеки от които е бил пренасян и на големия екран. По този повод наскоро Иванов беше запитан в интервю за сп. „Diva“ дали би искал някоя от книгите му да бъде екранизирана, което той коментира така: „Всичките ми романи са откровено кинематографични и са идеални за филмиране. Има една уловка обаче – това трудно може да се случи в България, защото бюджетите ни са бедни, технически сме неграмотни, а творчески сме още в каменната епоха.“

Въпреки че споделяме скептицизма му, си запазваме правото в бъдеще той да бъде опроверган. Уви, в жанрово отношение родната киноиндустрия наистина е ужасно изостанала в сравнение с останалия свят, но времената се менят, новите тенденции са неизбежни и като нищо някой ден може ситуацията да е по-различна. Искрено ни се иска това да се случи, а докато чакаме, ви препоръчваме да разгърнете „Крехар“ и да се отправите на незабравимо и страховито приключение в Предбалкана.

Още информация за „Крехар“ ще откриете тук.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Прероденият в 21 век Петър Бобев откри ловешкия Лох Нес.
    Младият палентеолог ще се играе от Калин Врачански, но ще си личат взаемки от Рос Гелър.
    Предлагам органите на властта да са представени от Диана Димитрова, под формата на бунтуващ се срещу системата младши лейтенант от плевенската ОДП, поради самоотвод на ловешките ченгета, сковани от суеверен ужас.
    В този своеобразен тв гювеч, ще се включи и Асен Блатечки, бездарен офицер от ДАНС, придобил длъжността си чрез протекциите на ДПС.
    Едва ли е нужно да казвам, че той и младата полицайка от Плевен са имали история, от времето на следването им в Симеоново. История изпълнена със страст, насилие… и още нещо.

  2. Така почнахте да го разкавате увлекателно се едно Благо е обикалял около Ловеч в търсене на резервата….
    П.С. Успех на книжката и автора й. Ще си я купя, надявам се да е интересна.. 😉