Минали са над шест години от последния филм на холандския режисьор и сценарист Алекс ван Вармердам („Borgman“, „Schneider vs. Bax“). През това време обаче той не е стоял със скръстени ръце, а е работил усилено над преработката на свой стар проект и новия си филм „Nr. 10”. Става дума за психологически трилър, изпълнен с лъжи, напрежение и тайни, които се крият зад всеки ъгъл.

Режисьорът дори апелира зрителите да отидат и да го гледат с колкото се може по-малко информация, за да не си развалят удоволствието. През тези дни се появи и трейлър, който, за съжаление, разкрива доста, но се надяваме най-интересното да е все така мистерия.

Вижте рекламата на „Nr. 10”:

Една дума обръща света на горкия човек. Усеща се напрегнатата атмосфера, подпомогната от музиката и се надяваме, че Алекс ван Вармердам ще поддържа това чувство на обреченост, съпътстващо кадрите. Горната му молба малко противоречи с дългия трейлър, но явно така студиото се надява да привлече публика.

Nr. 10” вече имаше своята премиера през миналата година по време на световния филмов фестивал в Торонто. От тогава е обиколил над половин дузина различни кино мероприятия и най-после ще бъде пуснат официално по кината в Щатите през следващия месец от Drafthouse Films.

Ето и официалното описание на сюжета:

Гюнтер е отгледан от приемно семейство след като на четири години е намерен в гората без спомени. Четири десетилетия по-късно животът му коренно се променя след една единствена дума, прошепната му от странник на улицата. Спомени от детството му започват да го тормозят и зловеща тайна скоро излиза наяве. Тя заплашва да промени всичко, което е знаел за себе си до този момент и дори да сложи край на съществуването му.

No-10-trailer-111

Nr. 10” е режисиран и написан от Алекс ван Вармердам („The Last Days of Emma Blank“, „Little Tony“, „Borgman“, „Schneider vs. Bax“). В ролите ще видим Том Дюуиспеларе, Фрида Бернхард, Пиера Бокма, Ханс Кестинг и други.

Премиерата за Щатите е насрочена за 2 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *