Снимките на “Сектор 10” насрочени за тази година

Това си е чиста проба спекулация, но след като сме гигантски фенове на „Сектор 9”, сме длъжни да отразим и най-малката възможност Нийл Бломкамп да започне снимките на продължението, за което се заговори още преди филмът да се завърти пред широката публика.

От “MarketSaw” са говорили със свой източник в „Weta Workshop”, който наред с няколко слуха за „Аватар 2”, съобщава, че предпродукцията на филма озаглавен засега „Сектор 10” е започнала и камерите ще се завъртят през октомври тази година.

Дотук всичко е в рамките на нормалното. Проблемът е, че по последни новини Бломкамп ще снима друг sci-fi филм, който не е очакваното продължение. Преди няколко дни от „Collider” взеха интервю от творческия директор на „Weta Workshop” Ричард Тайлър – човекът с изключително силния австралийски акцент, когото познаваме страшно добре от допълнителните материали на „Властелина” – който отговори на въпроса дали ще работят с Нийл Бломкамп по следващия му проект по следния начин:

„Не съм сигурен, че мога да кажа все още… Нийл е един от най-уникалните и талантливи режисьори, с които сме работили и определено се радваме на продуктивни творчески взаимоотношения. Не е ли дипломатично? Вълнуваме се от възможността за в бъдеще да правим филми с него.”

Всъщност дали октомврийските снимки ще се окажат „Сектор 10” или другият проект на Бломкамп, за нас няма значение. И в двата случая сме сигурни, че ще видим нещо вълнуващо и оригинално.

Последно, ако се чудите дали слуховете за „Аватар 2” са тези за океаните на Пандора, не съвсем. От “MarketSaw” казват, че действието на филма ще бъде няколко години след това на първия филм и ще прескочи на другите луни от системата. Продълженията няма да се снимат едновременно, както „Пиратите”, Матрицата” или „Властелинът” и със сигурност филмите няма да се ограничат в трилогия.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *