Буквално минути след като излезе трейлъра на „If These Walls Could Sing“, той вече беше попаднал в полезрението ни, но чк сега сколасваме да го предложим и на вниманието на „операционните“ киномани – става дума за документален филм, посветен на легендарното студио Abbey Road в Лондон.

Май само в този случай не можем да се сърдим на Disney, че са продуцирали този проект, защото в него се съчетават няколко супер-любими неща – документално кино + студиото, в което са записвали The Beatles и бог Джон Уилямс (и кой ли още не!) + като режисьор дебютира едната дъщеря на Пол Макартни – Мери, а тя със сигурност би вложила сърце и душа в портрета на едно иконично място в Лондон, където е започнал (почти буквално) жизненият й път.

Вижте трейлъра на „If These Walls Could Sing“ сега!

If These Walls Could Sing“ е първият пълнометражен филм на Мери Маккартни, която съчетава спомени и свидетелства за отминали времена и по своеобразен начин съпоставя личните преживявания на режисьорката в иконичното звукозаписно студио с внушителната история, която то притежава. Abbey Road е сърцето на британската музикална индустрия! Надали има човек на земята, който да не познава всеизвестната пешеходна зебра, по която можеш да минеш – и да се почувстваш част от света на музиката, която обичаш. Изпълнителите от различни поколения се опитват да допълнят магията на студиото и да вложат част от себе си в историята му, като обогатят и своя творчески път с факта, че са творили ноти именно между тези стени… Мери Маккартни води зрителите през девет десетилетия, като разказва за някои от най-легендарните записи, реализирани на територията на Abbey Road.

В „If These Walls Could Sing“ участват някои от най-големите имена в музиката и киното, като Пол Маккартни, Ринго Стар, Джон Уилямс, Елтън Джон, Клиф Ричард, Лиъм и Ноел Галахър, Джими Пейдж, Шърли Беси, Джордж Лукас, Кейт Буш, Роджър Уотърс, Дейвид Гилмор и др. Заедно с интервютата са използвани уникални архивни записи, съхранени през годините, като са представени най-различни музикални стилове – от класическа до поп-музика, от хип-хоп до саундтраци на филми – в Abbey Road са звучали емблематични гласове и инструменти.

Продуцент на филма е Джон Батсек („The Rescue“, „Searching for Sugar Man“); премиерата на „If These Walls Could Sing“ е предвидена за 16 декември 2022 година, по Disney+. Нямаме търпение да се потопим в уникалната атмосфера на Abbey Road!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *