Боб Рос

Дебютирал в киното преди 28 години, заедно с Уес Андерсън в късометражния Bottle Rocket, Оуен Уилсън е имал десетки възможности да влезе във всевъзможни роли – в драматични, героични, приключенски, анимационни и най-вече комедийни истории. И навсякъде е бил безупречен. Приближаващата нова година ще срещне феновете му с още един… нестандартен образ, който притежава, освен характерната Оуен-Уилсънова полуусмивка, и много буйни къдрици.

IFC Films споделиха първи официален поглед към разпространявания от тях нов филм Paint, чиито главен герой е художник, който рисува по телевизията във Върмонт и всички го обичат заради „леката му ръка“ и лесния за следване стил на рисуване. Името на героя е Карл Наргъл, но всички зрители в САЩ неизбежно ще направят асоциация с легендарния Боб Рос – създател и водещ-художник на прочутото предаване The Joy of Painting, излъчвано по PBS в продължение на 11 години.

Сценарист и режисьор на Paint е Брит Макадамс, като това е неговият пълнометражен дебют в киното – той има във филмографията си късометражни и документални филми (като Triviatown), както и телевизионни поредици (Tosh.0). Историята на художника-водещ, с голямата грива и закачливата лула, която виси от ъгълчето на устата му, се променя в момента, в който той е предизвикан от по-млад и (може би) по-талантлив майстор на четката. Именно тогава героят на Оуен Уилсън забелязва, че всеки, когото той обича, започва да изчезва от живота му… Какво ще се случи в тази драматична ситуация – отговорът на този въпрос се очаква догодина.

Актьорите, които партнират на Уилсън в Paint, са Микаела Уоткинс, Уенди Маклендън-Кови, Киара Рене, Лусия Стръс, Стивън Рот и дебютантката Луси Фрейър. Продуцент на проекта е Сам Мейдю от Silver Lining Entertainment, с подкрепата на финансиста Питър Брант, като ролите на изпълнителни продуценти поемат самият Оуен Уилсън, Ричард Дж.Боснър и Джоел Дейвид Мур.

Премиерата на Paint е предвидена за 28 април 2023 на голям екран в Щатите, като няколко седмици след това ще бъде пуснат и в мрежата на AMC+. Оставаме в очакване на трейлър и още новини около този екстравагантен проект.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *