За някои хора празниците в края на годината са свързани със семейни веселби, подаръци и купони. За нас обаче много често са свързани и с премиерите на последните филми, които дебютират в рамките на календарната година и искат да се борят за предстоящите награди. Такъв определено е случаят с Вавилон на Деймиън Шазел, който ще бъде видян по света (и в България) през януари 2023, но ще успее да се вмъкне в 2022 с лимитиран показ през декември в Лос Анджелис, за да отговори на изискванията на академията за поне една седмица киноразпространение в периода 1 януари и 31 декември на съответната година.

Не знаете все още какво е Вавилон? Е, не знаем къде спите. Вавилон е многоочакваният нов филм на най-младия носител на режисьорски „Оскар“ Деймиън Шазел. Това е филм, който разказва за турбулентния момент през 20-те години на миналия век, когато Холивуд преминава от нямото кино към филмите с говор. Това е историята на цяла група персонажи, всеки на различен етап от приключението си в Холивуд, но всичките обединени от магията на киното.

Ще се запознаем с Мани (Диего Калва) – оптимистичният и идеалистично настроен асистент, който мечтае да бъде част от нещо значимо и по-голямо от себе си. Джак Конрад (Брад Пит) е циничната мега филмова звезда на върха на кариерата си, преживял триумфи и падения, който се възползва от всяка възможност, достъпна за звездите в Холивуд. Нели (Марго Роби) пък е изгряващата актриса, която знае какво е нужно и е готова на всичко, за да пробие в бляскавата професия.

В предишните трейлъри вече видяхме пищността и екстравагантността, които очевидно ще са основния декор на този филм. Тук обаче най-сетне започваме да виждаме пропукванията под блясъка, тъмните страни на преследването на славата и парите, които се крият винаги под повърхността на подобни занимания. Беше пределно ясно, че Вавилон няма как да не покаже и тази тъмна страна на амбицията и постоянното преследване на удоволствия, но се радваме че ще видим как различните герои се борят с тази тъмнина по различни начини, което ни изглежда доста любопитно. Понякога в подобни истории виждаме герои с разнообразни амбиции и характери, без нищо общо помежду си, които обаче „пропадат“ по едни и същи начини, докато тук ни се струва, че ще видим различни версии на „тъмната страна на успеха“.

Малко остана!

Режисъор и сценарист на Вавилон (Babylon) е Деймиън Шазел (Камшичен удар, La La Land, Първият човек). Актьорският състав включва Брад Пит, Марго Роби, Диего Калва, Тоби Магуайър, Джийн Смарт, Лукас Хаас, Макс Мингела, Катрин Уотърстън, Самара Уийвинг, Флий, Фийби Тонкин, Оливия Уайлд и др.

В България премиерата ще бъде на 20 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *