Голяма част от нашият екип се отнася доста резервирано към способностите (по принцип) на Кристен Стюарт, но преди ден-два Deadline разпространиха новина, свързана с нейните бъдещи творчески планове – и зяпнахме, (почти) точно както тя актьорства в повечето от филмите. От информацията става ясно, че продуцентската компания на Ридли Скот, която е застанала зад Стюарт в работата по късометражния филм Come Swim, написан и режисиран от нея и представян в Сънданс и Кан, ще подкрепи отново актрисата, която има амбиция да направи своя пълнометражен дебют зад камерата.

Scott Free ще продуцират подготвяната екранизация на The Chronology of Water – мемоарите на американската писателка Лидия Юкнавич, като Кристен Стюарт се е ангажирала и с адаптирането на сценария, заедно със съпруга на Лидия – режисьора Анди Минго, който ще бъде и един от продуцентите на проекта, заедно с Ридли Скот и Майкъл Пръс. Ето какво споделя Пръс във връзка с бъдещата работа по филма на Стюарт:

Ридли и аз сле радостни, че ще можем да работим отново с Кристен, която има желание да адаптира необикновените мемоари на Лидия Юкнавич. След като видях на какво е способна Стюарт като режисьор в нейните късометражни филми, аз нямам съмнение, че ще работи със същите стил, уникалност и емоционална смелост по The Chronology of Water. Освен това е вълнуващо да имаме шанс да работим и с Имоджен Путс, която сякаш е създадена за главната роля във филма – комбинацията между техните способности и талант без съмнение ще създаде нещо чудесно, за радост и удоволствие на публиката в целия свят.

Продуцентите по принцип имат навика щедро да раздават обещания и да се хвалят колко са доволни от възможността да работят със звезди, особено ако са актуални, търсени и обсъждани от медиите. Стюарт все още разчита на слава от Оскаровата си номинация за Spencer на Пабло Лараин, пък и има във филмографията си 90 награди и над 100 номинации (!), така че в момента явно е полезно да си в нейния творчески екип. Както беше споменато, за главната роля е поканена Имоджен Путс, която е доказала смелост и способност да се справя с най-различни роли – от 28 Weeks Later, Jane Eyre, Need for Speed до Бащата на Флориан Зелер, с великия Антъни Хопкинс и Оливия Колман. А Кристен Стюарт споделя, че е има привилегията да работи по този проект със своите партньори и приятели от Scott Free в продължение на вече пет години:

В основата на мемоарите на Лидия са осезаеми, реални преживявания, описани по изключително радикален начин. За мен е важно да пресъздам този текст възможно най-реалистично, а този импулс означава… че интерпретацията трябва да се превърне във филм… Имоджен Путс ще трябва да изнесе този филм, заедно с потресаващата тежест на живота на Лидия – тя е способна на това и аз съм страхотно щастлива, че ще работя с нея.

Официалният синопсис на филма описва книгата на Лидия Юкнавич като „лирично пътешествие през живот, спасен от изкуството“. В центъра на разказа е една млада жена, която след опита си да се превърне в професионален плувец, открива своя глас в света на писаното слово и се превръща в успешен учител, майка и изключителна модерна писателка. Това е една история за оцеляване – след детство, изпълнено със сексуален тормоз и всевъзможни проблеми, филмът ще конструира образа на авторката Юкнавич и ще разкаже за нейния личен, вътрешен свят…

Като се има предвид всичко казано дотук, проектът изглежда свръх-амбициозен и бихме пожелали искрено успех на Кристен Стюарт – ако има „топки“ да се захване с тази силно драматична история, ще се радваме режисьорският й дебют да се окаже приятна изненада – особено за онези (от нас), които се съмняват в качествата на 32-годишната американка. Да видим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *