Вече стана пределно ясно, че продължение на трагично недооценения филм на Гай РичиМъжът от U.N.C.L.E.” никога няма да има, защото някои от основните действащи лица са твърде заети, а други са перманентно безработни. Ричи обаче, при все че филмографията му е доста неравна (и като качества и като успех в бокосфиса), е един от най-популярните режисьори, особено сред масовата публика, и не стои със скръстени ръце, а усилено трупа проекти, които ние следим с любопитство.

Сега научаваме първи обявления за актьорския екип на военния „The Ministry of Ungentlemanly Warfare, който беше обявен преди почти две години. Първо обаче ще припомним, че сценарият е адаптация на книгата на военния кореспондент и историк Деймиън ЛуисMinistry of Ungentlemanly Warfare: How Churchill’s Secret Warriors Set Europe Ablaze and Gave Birth to Modern Black Ops”. Сюжетът проследява група войници, които Уинстън Чърчил и Иан Флеминг (тогава още офицер от Морското разузнаване, а не автор на „Джеймс Бонд“) изпращат зад вражеския фронт. Там взводът, подпомогнат от шпиони, развива нова бойни техники и се смятат за едни от основателите на т. нар. Черни операции днес.

Започнахме тази новина със споменаване на „Мъжът от U.N.C.L.E.” защото Хенри Кавил ще заеме една от главните роли, което ще е първата му колаборация с Ричи след шпионската комедия. Кавил, който наскоро се завърна към една иконична роля, но пък ще се раздели с друга, ще изиграе лидера на взвода, което е напълно разбираемо – той си изглежда като командос. На екрана ще му партнира Ейса Гонсалес („Зад волана”, „Линейката“), която ще изиграе отличен снайперист със силно развити умения и в шпионажа. Предполагаме, че още допълнения към актьорския екип тепърва предстоят и ще се ослушваме за тях внимателно.

Цялостно проектът ни звучи забавно, макар и познато и си представяме, че може да бъде още един скрит триумф за Ричи – може би не от най-печелившите му филми, но стискаме палци поне да е компетентно направен, а и с неговия типичен стил. Зад гърба му за това начинание е мега-продуцентът Джери Брукхаймер, който със сигурност може да се похвали с успехи и то именно в киното с най-големите бюджети, които обаче не се ограничават само до експлозии и престрелки (макар че и от тях има много).

Снимките на „The Ministry of Ungentlemanly Warfare” започват догодина в Турция.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *