Има режисьори, чиито филми излизат през 5-6, че и повече години. От другата страна са хора като Гай Ричи, който направи „Аладин“ за Дисни през 2019, по-малко от година след това се завърна с типично неговия си „Джентълмените“, знаем, че вече е завършил един филм с Джейсън Стейтъм – „Wrath of Man”, а вече снима и друг – „Five Eyes”. Естествено, не смятаме, че толкова малко време между проектите говори страшно добре за тях, но въпреки това имаме вяра в Ричи и цялостно харесваме стила му, така че следим всичко, което ни предлага.

В главите си имаме точна представа за това, какво можем а очакваме от едно произведение на Гай Ричи, дори и в случаите, когато излиза от калъпа на криминални комедии с множество герои (примери за това са „Шерлок Холмс“, „Крал Артур: Легенда за меча“ и „Аладин“), затова и се изненадахме да научим, че той ще режисира филм за Втората световна война. Новина, която определено ни заинтригува, точно защото не я очаквахме. Истината е, че Ричи вероятно ще успее да вкара по някакъв начин типичната си естетика дори и в тази жанрова рамка и ще ни бъде интересно да видим какъв ще е резултатът.

Проектът е адаптация на книгата на Деймиън ЛуисMinistry of Ungentlemanly Warfare: How Churchill’s Secret Warriors Set Europe Ablaze and Gave Birth to Modern Black Ops”, разказваща истинската история на тайния взвод войници, който Уинстън Чърчил сформира през 1939 г. и изпраща в Германия зад вражеския фронт като първия скрит отряд, който „няма да играе по стандартните военни правила“. Сюжети за войници, които изпълняват заповеди, знаейки че дори и да се приберат живи, никой няма да признае тяхното съществуване, обикновено произвежда интересни филмови произведения, така че няма как да не се поинтересуваме от това.

Ministry of Ungentelmanly Warfare” е в развитие от няколко години в Paramount и последната версия на сценария е дело на Араш Амел, автор на „A Private War”. Нямаме съмнение, че Гай Ричи също ще добави своите поправки към сценария, които би ни било доста интересно да видим как се вписват и адаптират към един такъв сравнително предвидим жанр като военния филм. Без да казваме голяма дума, сюжетът леко напомня на „Гадни копилета” и „Мръсната дузина” едновременно и макар да не се надяваме на филм от същия калибър, определено сме любопитни да видим какъв ще е подходът на Ричи.

Конкретна дата за старт на продукцията засега не е обявена, но със сигурност ще трябва да изчакаме Гай Ричи да завърши „Five Eyes” и чак след това ще можем да обърнем поглед назад към Втората световна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments