gent-20221112
Джанкарло Еспозито, Кая Скоделарио и Вини Джоунс

За никого не е новина, че холивудските студия предпочитат да концентрират парите си в проекти по установени интелектуални собствености с доказан интерес от публиката, защото смятат, че това е много по-вероятно да им заработи повече пари. Виждали сме обаче не един и два примера, в които това предположение се оказва грешно, защото студията, освен желанието за пари, не са вкарали нищо друго в адаптацията, което публиката веднага усеща и не оценява.

Мисълта ни е, че продължаваме да не разбираме защо му е на Гай Ричи да прави сериал по „Джентълмените“ – първият негов филм от години, който ни накара да си мислим, че може би се завръща към „праведния път“ на оригинален артист. Вярно е, че не всички го възприеха еднакво добре, но поне беше ясно, че който все още се интересува от кариерата на Ричи, иска тя да бъде именно в тази посока – неговите лични измислици за криминално оплетени герои. И сме напълно наясно, че в сериала „The Gentlemen” той ще има само продуцентска дейност, извън първите 2 епизода, които ще режисира и е написал заедно с Матю Рийд. Не е и като да сме прекалено привързани към героите от филма и да се притесняваме, че те ще бъдат „обезценени“ – те дори няма да се появят. Просто се дразним на постоянното желание от едно успешно нещо да се правят постоянни спинофи, продължения и предистории, без да има каквато и да е индикация, че във втория проект е вкарана също толкова мисъл, колкото тази, която е направила първия успешен.

Но сериалът „The Gentlemen“ е факт, така че нека поговорим за него с факти. Историята ще се върти около бивш военен, който наследява имението на аристократичния си баща, с когото са били в обтегнати отношения. Той обаче разбира, че имението е част от всеизвестната марихуанена империя на Мики Пиърсън, въвлечен е в света му и ще трябва да се научи на всичките правила на британския подземен свят.

Главната роля ще бъде поета от Тео Джеймс, който има опит с недообмислени адаптации (визираме, естествено, впечатляващото сгромолясване на поредицата „Divergent“), но пък в момента обира много овации заради ролята си във втория сезон на „The White Lotus“. Към него се присъединяват Кая Скоделарио, любимецът ни Джанкарло Еспозито, Питър Серафинович и Вини Джоунс, който ще работи за пръв път с Ричи от „Гепи“ насам.

Истината е, че ще хвърлим един поглед на „The Gentlemen”, а даже може и да го оценим. Времето обаче ще покаже дали идеята да се вземе „света“ от един филм и в него да се вкарат напълно различни герои ще пожъне успех.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *