Наскоро се състоя популярният New York Comic Con, на който най-сетне бе обявена официалната премиерна дата на дългоочаквания сериалWednesday” на Тим Бъртън. Въпреки че сме учудени, че Netflix не са се възползвали от възможността да пуснат сериала в пика на хорър месеца точно за Хелоуин, а са предпочели ноемврийска дата, близка до американския Ден на благодарността, все пак вече горим от желание да видим крайния резултат.

Припомняме, че „Wednesday”, базиран на обичаното от поколения готическо семейство Адамс, ще е сериал от 8 епизода, който основно ще постави под светлината на прожекторите дъщерята Уенсди и най-ужасяващото предизвикателство, пред което се е изправяла досега – тийнейджърството. С блестящ актьорски състав, включващ Джена Ортега в главната роля, Катрин Зита-Джоунс в ролята на Мортиша, Луис Гузман като Гомес, Айзък Ордонез като малкия Пъгсли, и под ръководството на визионера Тим Бъртън имаме всички предпоставки за чудесна мрачна наслада.

Тук може да видите и новия официален трейлър:

Спокойно можем да кажем, че всичко, което сме виждали досега като тийзъри и кадри, ни е допадало, но определено тук придобиваме по-ясна представа колко добре всъщност са успели да съчетаят злокобната атмосфера със сухия и саркастичен хумор, типичен за историите на Чарлз Адамс. Намираме и за много сполучливи малките закачки като факта, че премиерната дата „случайно“ се пада в сряда и че точно оркестрираната версия на „Paint it Black” върви на фона, докато в Nevermore Academy Уенсдей се сблъсква с тайни общества, скрити библиотеки, подозрителни съученици, смъртоносни чудовища и още по-опасни семейни тайни.

Трейлърът ни дава и първия ни поглед върху единствения човек, който може да накара Уенсдей да се усмихне – чичо Фестър. Дълго време имаше спекулации, че е възможно дългогодишният колаборатор на Бъртън Джони Деп да направи грандиозното си завръщане, влизайки в образа на ексцентричния чичо, но вместо това изпод шапката се подава Фред Армисен, който пасва изненадващо добре на цялата обстановка. В края на рекламата ни е разкрита и госпожа Мерилин Торнхил, изиграна не от кого да е, а от самата Кристина Ричи, която 30 години по-рано изигра Уенси в игралния „Семейство Адамс“ на Бари Зоненфелд.

wensday320221015 wensday220221015

Визуално „Wednesday” крещи Тим Бъртън – от цветовете през декора, та чак до костюмите (дело на носителката на „Оскар“ Колийн Атууд ). Бъртън е режисьор, който неведнъж се е  оплесквал (особено напоследък) и все пак чакаме с нетърпение да видим какво ни е подготвил, таейки надежда, че поне малко ще наподобява ранните му смели проекти.

Той ще режисира четири от осемте епизода на „Wednesday“ и междувременно се включва и като изпълнителен продуцент заедно със Стив Старк, Андрю Митман за 1.21 Entertainment, Кевин Мисероки за Tee and Charles Addams Foundation, Кайла Алпърт и Джонатан Гликман за Гликмания, както и Гейл Бърман, Томи Харпър и Кевин Лафърти. Шоурънъри пък са създателите на „SmallvilleМайлс Милар и Алфред Гоф.

Към актьорския състав се включват още Ема Майърс като съквартирантката на Уенсдей – Енид Синклеър, Джой Съндей, Пърси Хайнс Уайт, Гуендолин Кристи („Game of Thrones”) като директорката на Nevermore, Джейми МакШейн, Рики Линдхоум и др.

Премиерата на „Wednesday“ е на 23 ноември по Netflix.

wednesday_ver2_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *