Знаем, че има много хора, които продължават да обичат да гледат коледни филми, когато дойде празничният сезон, но ние отдавна сме се отегчили от еднаквия шаблон на целия жанр. „Сам вкъщи“ и „Умирай трудно“ са си там, не виждаме защо на някой му трябва друг коледен филм. Индустрията обаче продължава на пълни обороти, а днес ще ви представим нещо, което, ако не друго, поне не може да бъде обвинено, че се вписва в шаблона.

Представяме ви „Брутална нощ“ („Violent Night”) – история, в която група наемници нахлуват в имението на богаташко семейство и взимат всички вътре заложници, защото искат да се доберат до сейфа пълен с милиони долари в мазето. За щастие обаче дъщерята на семейството е послушно момиче и е в добрия списък на Дядо Коледа, който се появява с гръм и трясък и започва да бие всички по пътя си.

Дейвид Харбър влиза в ролята на насилствено настроения Дядо Коледа, защото му е трябвало занимание между сезоните на „Stranger Things“. Филмът изглежда абсурдно (нямаме друго определение), но ви предлагаме да видите трейлъра сами, просто защото едва ли сте виждали нещо подобно скоро:

Всичко друго може би щяхме да преживеем, ако не бяха непоносимите „puns“, игри на думи, с всякакви известни коледни фрази и обичаи. Това е най-нисшата форма на комедия, а като добавим и скандалната история всъщност няма много причини защо въобще бихме го гледали този филм, освен наистина като някакво упражнение за нестандартен проект за сезона. Нямаме абсолютно никакви очаквания – трейлърът се опитва да се рекламира като подобен на „Джон Уик“ и „Убийствен влак“, но всъщност само продуцентската компания е същата, никой от екшън хореографите на тези два филма не е замесен тук, съответно на всичкото отгоре виждаме и цялостно посредствен екшън.

Като цяло смятаме да пропуснем, но трейлърът е забавен за гледане – да видим какви идеи им хрумват на хората.

violent_night_xlg

Режисьор на „Брутална нощ“ („Violent Night”) е режисиран от Томи Виркола („Мъртвешки сняг“, „Хензел и Гретел: Ловци на вещици”), по сценарий на Пат Кейси и Джош Милър („Соник: Филмът“). В главните роли са Дейвид Харбър, Джон Легуизамо, Кам Джигандей, Алекс Хасъл, Алексис Лаудър, Еди Патерсън, Бевърли Д’Анджело и др.

Премиерата ще бъде на 2 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *