Падаме си по призрачни истории, особено когато действието се развива в отминала епоха, но трябва да признаем, че доста често оставаме разочаровани от крайния резултат. Надяваме се обаче „The Little Stranger“ да се окаже от по-добрите представители на жанра, най-вече заради режисьора Лени Ейбрахамсън („Frank“, „Стая“) и отличния актьорски екип, който той е събрал – в главната роля ще видим Донал Глийсън, а компания ще му правят Рут Уилсън, Уил Поултър и любимата ни Шарлот Рамплинг. Вижте първия трейлър на „The Little Stranger“, който следва заформящата се традиция на Ейбрахамсън да не се повтаря и всеки нов филм да е доста различен от това, което е правил досега.

Както казахме, режисьор на „The Little Stranger“ е Лени Ейбрахамсън, по сценарий на Лусинда Коксън („Момичето от Дания“), която адаптира едноименния роман на Сара Уотърс. Действието на филма се развива през 1948 г., когато лекар на име Фарадей (Глийсън) посещава пациент в позападнало имение, където майка му е работила преди години и където започват да се случват необясними неща. Няма да изпадаме в повече подробности за сюжета (по-долу можете да прочетете официалния синопсис на филма), само ще споделим следното изказване на режисьора, който настоява, че „The Little Stranger“ не може да бъде описан просто като „свръхестествен трилър“:

Мисля, че филмът ни е различен от всичко, което съм виждал досега. Има комбинация от много жанрови елементи, но в нито един момент не ти позволява да влезеш с руслото на познат трилър или хорър. Непрестанно прекъсва жанровите тропи. Като кинотворец, за мен беше много вълнуващо да влизам и излизам от тези модели, създавайки нещо богато, психологично и човешко.

Глийсън, Уилсън и Рамплинг виждаме на първите снимки от „The Little Stranger“, разпространени от Focus Features малко преди премиерата на трейлъра. Вижте ги, а след тях е и обещания синопсис.

the-little-stranger-domhnall-gleeson the-little-stranger-oliver-zetterstrom the-little-stranger-charlotte-rampling the-little-stranger-ruth-wilson-domhnall-gleeson

The Little Stranger“ разказва историята на доктор Фарадей, син на прислужница, който вече е уважаван провинциален лекар. Един ден в дългото, горещо лято на 1948 той е повикан да прегледа пациент в имението „Хъндредс Хол“, където майка му е работила преди години. Имението е дом на семейство Ейрс повече от два века, но вече е западнало и обитателите – майка, син и дъщеря – са преследвани от нещо загадъчно. Приемайки новия си пациент, Фарадей няма представа колко важна за него ще стане съдбата на семейството.

Премиерата на „The Little Stranger“ е 31 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *