Малко неща обичаме толкова, колкото обявления, че добри режисьори се заемат с интересни проекти и ще работят с добри актьори. А днешната новина е за едни от най-добрите.

Стана ясно, че Павел Павликовски, чиито филми нареждаме сред любимите си, а световните критици се избиват да хвалят, ще работи по нов проект със страшно любопитна история, наречен „The Island”. Сюжетът проследява привлекателна американска двойка мъж и жена, които през 30-те години на миналия век са толкова разочаровани от обществото, че го зарязват, за да отидат да живеят сами на изоставен тропически остров. Един ден обаче преминаващата яхта на милионер ги вижда и ги превръща в таблоидна сензация, което пък привлича вниманието на европейска графиня и двамата ѝ странни любовника, които искат да присвоят острова, за да построят на него луксозен хотел. Заплашвайки райската идилия на двойката, двете страни започват психологическа война, включваща съблазнение, ревност, изневяра, предателство и дори убийство, точно когато и природата се обръща срещу островитяните.

Звучи повече от страхотно, нали? Дълбока тематика, интригуващ сюжет с много място за изненади и различни герои, всеки от които има потенциала да бъде по-интересен и многопластов от другия. Затова и ще трябва те да бъдат изиграни от страхотни актьори, а първата стъпка към този актьорски екип вече е поета – в ролите на американската двойка са наети Хоакин Финикс и Руни Мара в първата им обща колаборация след „Mary Magdalene“ през 2018 г. Не смятаме отново да пишем оди за брилянтността на Финикс или вярата ни, че двамата, бидейки двойка в реалния живот, няма да имат проблеми с химията помежду си. Всичко това е ясно, а под майсторското ръководство на Павликовски, дори не се съмняваме за крайния продукт.

Оттук насетне остава само чакането. Хоакин Финикс тепърва ще започва снимки на „Joker: Folie à Deux”, така че продукцията на „The Island” се очаква да стартира в някакъв момент през следващата година. Какво пък означава това за другия проект, в който Финикс и Мара се очакваше да участват заедно – „Polaris” на Лин Рамзи? Можем само да стискаме палци, че и той ще бъде реализиран някой ден, но засега само можем да се радваме на новия проект на Павел Павликовски, защото той без съмнение е един от най-големите майстори на съвременното кино.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *