Един от филмите, които очакваме с голямо нетърпение през тазгодишния награден сезон, е „Women Talking” – бележещ, без съмнение, поредната велика роля на Франсис Макдорманд. В този филм сме еднакво развълнувани, както за нейното участие, така и за младите актьори около нея, които изграждат ансамбъл, който ще бъде впечатляващ за гледане и от сега виждаме, че ще издига отделните участници с колективната си сила.

Women Talking” е адаптация по едноименната книга на Мириам Таус и разказва историята на група жени, живеещи в изолирана религиозна колония, където са подложени на множество изнасилвания. Мъжете от колонията приписват насилието на демони и призраци, но самите жени не се подлъгват и трябва заедно да решат как ще отговорят на това насилие заедно, въпреки че по повечето въпроси не се разбират помежду си.

Вижте трейлъра сега:

Веднага прави впечатление, че целият фокус е върху Руни Мара, Клеър Фой и Джеси Бъкли като основни героини в историята и че Бен Уишоу, който съвсем не е по-малко популярен от тях нарочно е оставен извън трейлъра, за да може фокуса да падне изцяло върху женските персонажи. Нямаме съмнение, че ролята на Макдорманд като най-възрастна и опитна жена в обществото ще бъде значителна, но подозираме, че основната част от историята ще се върти около Вара, Фой и Бъкли.

Без съмнение „Women Talking” ще бъде един от филмите, които ще предизвика най-много полемики през сезона, заради очевидните си политически настройки. Самата политическа релевантност обаче може да го направи обсъждан, но сама по себе си не може да го направи добър, така че стискаме палци първо артистичните му качества да оправдаят очакванията ни от актьорския екип, а после ще обърнем внимание на тезата и колко влиятелно е представена тя.

Fbq6KIVUYAAs0Jg

Women Talking” е написан и режисиран от Сара Поли. В главните роли са Франсис Макдорманд, Руни Мара, Клеър Фой, Джеси Бъкли, Бен Уишоу, Джудит Айви, Шийла Макарти, Мишел Маклеод, Огъст Уинтър, Лив Макнийл и Кейт Халет.

Премиерата е 2 декември.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *