Премиерата на „Интервю с вампир” вече мина и зрителите могат да гледат първите няколко епизода. Ако това обаче не ви е достатъчно, време е да се подготвите и за другата адаптация по книгите на Ан Райс – „Вещиците” („The Mayfair Witches”). Пълното заглавие на сериалът ще бъде „Anne Rice’s Mayfair Witches”, най-вероятно поради по-малката популярност на тази нейна поредица от „Вампирските хроники”.

Вече видяхме няколко снимки на „Вещиците”, но през изминалите дни AMC решиха да зарадват феновете с първия официален трейлър, в който ще може да видите и премиерната дата. Ето въпросната реклама:

В тази адаптация Роуан Фийлдинг е обещаващ млад неврохирург, която научава, че е наследник на огромна фамилия от вещици. Докато се опитва да овладее новите си умения, тя ще трябва да се изправи и срещу зловещото присъствие на сила, която витае над това семейство от поколения.

Припомняме ви, че първата книга от поредицата „Вещиците” излиза от печат през 1990 г. и носи заглавието „Полунощ” („The Witching Hour”). Останалите „Лашър” („Lasher”) и „Талтош” („Taltos”) се появяват през 1993 г. и 1994 г. респективно. Книгите са издадени на българския език през 2008 година от издателство „ИнфоДар”. Трилогията разказва за могъщо семейство от вещици, които са „облагодетелствани” от демон на име Лашър. Той има помага да придобият огромно богатство и власт, но често цената е нечий живот.

AMC, които закупиха правата върху пълния каталог книги от споменатите две поредици, със сигурност не си губят времето. Научаваме, че „Вещиците” ще дебютира през януари месец следващата година, само три месеца след „Интервю с вампир”. В последния се споменава за рода Мейфеър и сме сигурни, че при успех на тези сериали ще можем да видим и кросоувър между Лестат и Лашър.

Еста Сполдинг и Мишел Ашфорд („Masters of Sex”) са изпълнителни продуценти и сценаристи на „Anne Rice’s Mayfair Witches”. Сполдинг ще бъде и шоурънър. В ролите ще видим Александра Дадарио, Хари Хамлин, Анабет Гиш и Джак Хюстън в ролята на Лашър.

Премиерата е насрочена за 5 януари 2023 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Не е зле, преди 1-2 години мислих да прочета книгата. Сериалът идва точно на време 🙂