Вампирите няма да са единственото нещо, плот на въображението на покойната Ан Райс, което ще видим през идните месеци. Както вече ви споменахме в новината за „Интервю с вампир”, AMC са закупили правата и върху другата популярна поредица на авторката – „Вещиците” („Lives of the Mayfair Witches”). Все още нямаме трейлър, но тези дни се появиха поредица от снимки, които ни запознават с главната героиня Роуан Фийлдинг (Александа Дадарио), която в книгите носи фамилията Мейфеър, както и някои от останалите персонажи.

Припомняме ви, че първата книга от поредицата „Вещиците” излиза за първи път от печат през 1990 година и носи заглавието „Полунощ” („The Witching Hour”). Останалите „Лашър” („Lasher”) и „Талтош” („Taltos”) се появяват през 1993 и 1994 година респективно. Книгите са издадени на българския език през 2008 година от издателство „ИнфоДар”. Трилогията разказва за могъщо семейство от вещици, които са „облагодетелствани” от демон на име Лашър. Той има помага да придобият огромно богатство и власт, но често цената е нечий живот.

Вижте и първите кадри от подготвяната адаптация:

dd120220813 dd220220813 dd420220813 dd320220813

Ето какво ни очаква в сериала:

Роуан Фийлдинг е обещаващ млад неврохирург, която научава, че е наследник на огромна фамилия от вещици. Докато се опитва да овладее новите си умения, тя ще трябва да се изправи и срещу зловещото присъствие на сила, която витае над това семейство от поколения.

Както вече споменахме, Александра Дадарио влиза в ролята на доктор Роуан Фийлдинг. Тя ще се изправи срещу Джак Хюстън („House of Gucci”), който ще изиграе Лашър. Компания ще им правят още Хари Хамлин, Анабет Гиш, Тонгаю Чириза и други.

Нищо не се казва за тайната организация Таламаска, които са неразделна част от цялата вселена на Ан Райс и играят много ключова роля във всичките ѝ книги. Надяваме се, че няма да бъдат пренебрегнати.

Все още няма обявена премиерна дата, но имайки в предвид, че „Интервю с вампир” се очаква есента, то „The Mayfair Witches” едва ли ще дебютира по-рано от идната пролет.

Ще следим с интерес бъдещето развитие на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment