Скот Дериксън в момента е в голям подем – направи добре приет и от феновете, и от критиците комиксов филм (“Доктор Стрейндж”), след което го последва с още един добре приет и невероятно успешен откъм боксофис независим хорър филм (“The Black Phone”). Сега той отправя поглед към следващия си проект и е разбираемо, че иска да го направи с една от най-големите звезди на киното тази година – Майлс Телър.

Дериксън ще режисира „The Gorge” по сценарий, който беше част от известния „Черен списък“ на най-добрите непродуцирани сценарий за 2020 година. Негов автор е Зак Дийн, чието предишно произведение е негледаемия „The Tomorrow War”, но ще решим да се доверим на хората, гласуващи за „Черния списък“ и на Дериксън, че този път произведението му сигурно си струва.

Подробностите за историята се държат в тайна, но все пак знаем, че тя проследява двама опасни младежи, всеки от които намира сродната си душа в другия, въпреки корумпирания и страховит свят, в който живеят. Най-интересното е, че сюжетът е описван като „високооктанов и преобръщащ жанрове“, което, поне за нас, е голям плюс интересно. Заигравката с различните тропи и жанрове на научната фантастика така или иначе ни е нещо любимо, а знаем, че талантлив режисьор като Скот Дериксън познава правилата на този тип кино повече от добре, със сигурност вече може да експериментира с тях успешно.

tellerjoyt120221013

Другата добра новина е, че към Майлс Телър се присъединява Аня Тейлър-Джой за другата главна роля във филма. И двамата са привлекателни и талантливи млади актьори, които обичаме да гледаме и чиито кариери следим внимателно. Телър все още го свързваме най-вече с ролята му в несравнимия „Камшичен удар”, но и тази година ни показа чудесно представяне в сериала „The Offer“. Тейлър-Джой пък е страхотно магнетична и можем да я гледаме постоянно, а до момента сме впечатлени от изборите, които прави в кариерата си, основно фокусирайки се върху кино, предвождано от режисьори с разпознаваема визия като Робърт Егърс, Едгар Райт и Джордж Милър.

Комбинацията от Скот Дериксън и двама от най-обещаващите млади актьори в момента, заедно с перспективата за жанрови изненади, със сигурност ни карат да се интересуваме дълбоко от „The Gorge“ и ще следим развитието му с голям интерес.

За момента няма обявена стартова дата за начало на продукцията.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *