Първият тийзър на дълго подготвяния и (по едно време) очакван с любопитство от нас сериал по фантастичния техно-трилър „Периферни тела“ („The Peripheral“) на бащата на киберпънка Уилям Гибсън не ни допадна особено и в комбинация със стопения от годините чакане ентусиазъм, редуцира почти до нула надеждите ни за нещо наистина добро. Въпреки това, като фенове на жанра и на Гибсън в частност, решихме, че ще изчакаме да видим пълен трейлър, преди окончателно да решим дали ще дадем шанс на поне един-два епизода от сериала. Е, трейлърът вече е факт и можем да кажем, че най-малкото ни допада повече от тийзъра.

Периферни тела“ разказва за Флин Фишър (Клои Грейс Морец), която живее в селските райони на Американския юг и свързва двата края, работейки в местен 3D принтшоп, и от време на време припечелва така необходими допълнителни пари, като играе на VR игри за богати хора. Една вечер тя надява апаратурата и се озовава във футуристичен Лондон – елегантен и мистериозен свят, примамливо различен от нейното собствено битие. Но това не прилича на никоя друга игра, която е играла преди: Флин започва да осъзнава, че това не е виртуална реалност… а нещо истинско. Някой в Лондон, седемдесет години в бъдещето, е намерил начин да отвори врата към света на Флин. И колкото и изключително примамлив да е Лондон… той е и опасен. Докато Флин търси да открие кой е свързал световете им и с каква цел, нейното присъствие задвижва опасни сили… сили, които имат намерение да унищожат Флин и семейството ѝ в собствения ѝ свят.

Припомняме, че сериалът е дело на Скот Б. Смит („A Simple Plan“), а изпълнителни продуценти са създателите на „Западен святДжонатън Нолан и Лиса Джой. Вижте пълния трейлър.

Определено този трейлър ни допадна повече от предишния – представя историята, света и атмосферата доста по-добре, приятно загатва основната мистерия и провокира любопитството ни и желанието ни да видим още. Дори и с Клои Грейс Морец започнахме да свикваме. Все още не смятаме, че сериалът ще бъде нещо специално, но със сигурност очакванията ни вече са по-високи, отколкото бяха преди няколко седмици. А още по-добрата новина е, че отново сме ентусиазирани за „Невромантик“ и „Снежен крах”, като силно се надяваме да се осъществят.

Създател, сценарист и шоурънър на „Периферни тела“ е Скот Б. Смит („A Simple Plan“), който е и изпълнителен продуцент, наравно с Джонатън Нолан, Лиса Джой, Атина Уикман („Западен свят“), Стивън Хобан („In the Tall Grass“) и режисьора на пилотния епизод Винченцо Натали („Кубът на страха“, „Splice”). В ролите са Клои Грейс Морец, Джак Рейнър, Гари Кар, Илай Горей, Луис Хертъм, Дж. Дж. Фийл, Шарлът Райли, Т‘Ниа Милър, Александра Билингс, Алекс Ернандес, Джулиан Мур-Кук и др.

Премиерата е на 21 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment