Авторитетен, дългогодишен майстор-режисьор обявява нов проект и в него се включва Робърт Де Ниро, а ние сме се разсеяли по темата и ето – сега „наваксваме“ с тази информация. Става дума за нова гангстерска идея, която ще бъде реализирана от Warner Bros. Discovery и Бари Левинсън, а заглавието е „Wise Guys“.

Де Ниро поема главната роля в сценарий, разработен от Николас Пиледжи, добре познат на почитателите на криминални истории. Именно Мартин Скорсезе извлича сюжета на „Goodfellas“ от книгата на Пиледжи от 1985 „Wiseguy“ („Умникът или животът на едно мафиотско семейство“, издадена у нас през 1991) – и авторът е натоварен с отговорността да направи сценария на легендарния филм. Един от продуцентите му, който е в продуцентския екип и на „Rocky“ – Ървин Уинклър, ще се включи като продуцент и на новия проект на Де Ниро и Левинсън.

Историческата драма ще бъде конструирана около двама от прочутите мафиотски босове на Ню Йорк – Вито Дженовезе и Франк Костело. Те са начело на съответните фамилии (първата е известна като клана на Лъки Лучано от началото на 30-те до края на 50-те години на ХХ век) и престъпни групировки; по между им съществува дългогодишна вражда, като през 1957 година Дженовезе се опитват да изтребят фамилия Костело и макар че опитът за покушение срещу Франк Костело е неуспешен, той е принуден да се оттегли от ръководния си пост в мафията. Носи се слух, че Робърт Де Ниро се готви да изпълни и двете роли, което е доста интересна идея и не сме сигурни до каква степен реализацията ѝ няма да изглежда… меко казано странно.

Сигурни сме, че всеки човек по света, който някога е гледал кино е насно с факта, че Де Ниро е майстор-виртуоз на мафиотските образи – от „Кръстникът“ на Копола, през споменатия вече „Goodfellas“, „Казино“, „История от Бронкс“, „Недосегаемите“, „The Irishman“ и сме сигурни, че пропускаме заглавия. Бари Левинсън също е легенда в Холивуд – автор е на великолепни творби като „Добро утро, Виетнам“, „Да разлаем кучетата“, „Rain Man“. В последно време ангажиментите му са свързани с една мрачна драматична поредица на Hulu – „Dopesick“, като там той е в екипа на изпълнителните продуценти и режисира първите два епизода.

За момента няма други подробности около бъдещата криминална история „Wise Guys“ – ще очакваме потвърждение на идеята, че Де Ниро ще играе срещу себе си, начало на снимачен период, визии, трейлър и премиерна дата. А междувременно ако искате да си припомните „Goodfellas“, може да го сторите благодарение на Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *