Всички знаем, че едно от нещата, които колективният Холивуд обича най-много, е филми за Холивуд. И докато, разбира се, в това със сигурност има не малка доза самодоволно потупване по рамената, всъщност е напълно разбираемо защо се правят такива филми – кинотворците обичат киното и са вдъхновени от тези, които са го правели преди тях. Гледали сме много подобни филми, но истината е, че когато те са направени добре и на нас не ни омръзват – защото и ние обичаме киното.

Вавилон” („Babylon”) на Деймиън Шазел, който чакаме с нетърпение, обещава да бъде сред най-впечатляващите филми за Холивуд, като той ще се фокусира върху епохата на 20-те години, олицетворена с пищните партита, които са на преден план в първите кадри, които споделихме наскоро, както и в трейлъра, който обещава красота и разврат в еднакви дози.

Историята ще се занимава с много герои, които се опитват да пробият или вече са покорили Холивуд, а в трейлъра естествено на фокус са Брад Пит, който ще изиграе актьор на върха на славата, парите и арогантността си и Марго Роби – младата звезда, пристигаща от скромно начало, но с големи амбиции.

Вижте първият трейлър сега (в цензурирана и незензурирана версия):

Страхотната красота и пищност на този първи трейлър ни донася точно това, което очаквахме да видим. Дори повече от това обаче ни хващат окото мащабните сцени на филмови площадки, защото все пак „Вавилон” е филм за кино. И докато разбираме защо Марго Роби и Брад Пит са на преден план, за момента най-интересен ни става персонажа на Диего Калва, който изглежда, че ще бъде гласът на мечтателя, който истински вярва в магията на киното и неговата сила да създава перманентен отпечатък върху историята. Също така ни е много любопитна героинята на Джийн Смарт, която подозираме, че ще бъде човек с повече власт зад кулисите, отколкото изглежда на пръв поглед.

Вижте и първите „character” плакати, които ни показват някои от основните герои, с които ще се запознаем:

babylon-brad-pitt-poster-768x1135 babylon-margot-robbie-poster-768x1135 babylon-diego-calva-poster-768x1135 babylon-jean-smart-poster-768x1135 babylon-jovan-adepo-poster-768x1135 babylon-li-jun-li-poster-768x1135

Режисоьр и сценарист на „Вавилон” („Babylon”) е Деймиън Шазел. Актьорският състав включва Брад Пит, Марго Роби, Диего Калва, Тоби Магуайър, Джийн Смарт, Лукас Хаас, Макс Мингела, Катрин Уотърстън, Самара Уийвинг, Флий, Фийби Тонкин, Оливия Уайлд и др.

Филмът ще дебютира в ограничен брой киносалони на 25 декември, а ширококият му показ ще стартира от 6 януари. Българската премиера е предвидена за 20 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *