– Чук-чук!
– Кой е?
– М. Найт Шамалан.
– Хóди се пéри!

Ако случайно не сте запознатите с прословутите „knock-knock” шегици, имаме и друго импровизирано начало: Излъжеш ли ме веднъж, срам за теб. Излъжеш ли ме… седем пъти – хич няма да ти „отваряме вратата“ на нашия ентусиазъм (дори и леко открехване няма да допуснем), колкото и съблазнително да „чукаш“. Точно така, след като за пореден път ни разочарова с „В капана на времето“, „майсторът на трилър мистериите“ М. Найт Шамалан се завръща с нов филм, озаглавен „Почукването“ („Knock at the Cabin“), за който нямаме никакво намерение да се вълнуваме или пък да имаме каквито и да било очаквания, независимо колко любопитно звучи концепцията и колко атрактивни са рекламите.

Почукването“ („Knock at the Cabin“) е адаптация на романа „The Cabin at the End of the World“ на Пол Трембли (познат на българските читатели с романа „Призраци в моята глава“), който разказва за двойката Андрю и Ерик и доведената им дъщеря Уен, които отиват на почивка в изолирана хижа в горите на Ню Хемшир. Скоро на вратата им се почуква и идиличната им ваканция е прекъсната от четирима непознати, които ги взимат за заложници и ги поставят пред ужасяващ избор, от който зависи съдбата на света. За да предотвратят Апокалипсиса, Андрю, Ерик и Уен трябва да изберат кой от тях да бъде жертван и да го убият собственоръчно.

Както вече казахме, колкото и интригуващо да звучи концепцията, колкото и атрактивни да са рекламите (а няма как да не признаем, че в случая и двете са на ниво) и каквито и фенове да сме на част от актьорския състав, нямаме никакво намерение да се вълнуваме за „Почукването“, защото в противен случай бихме били наистина заблудени наивници. Неведнъж сме били подвеждани от Шамалан, а „В капана на времето“ беше последната капка, и единственото, на което можем да се надяваме, е „Почукването“ да не е болезнена трагедия, като някои други заглавия на режисьора. Надежда за това ни дава съществуващата литературна основа, както и присъствието на двама допълнителни сценаристи в лицето на Майкъл Шърман и Стив Дезмънд, при все че те нямат много опит, а и не сме сигурни дали са работили по финалния вариант на сценария (и по изненадващия финал, който със сигурност ни очаква) или по някоя ранна версия.

В добавка вижте и един постер.

knock_at_the_cabin_xlg

Режисьор на „Почукването“ („Knock at the Cabin“) е М. Найт Шамалан („Шесто чувство“, „Неуязвимият“, „Следите“, „Селото“, „На парчета“), който е и сценарист, наравно с Майкъл Шърман и Стив Дезмънд, по романа „The Cabin at the End of the World“ на Пол Трембли. В ролите са Джонатан Гроф, Бен Олдрич, Дейв Батиста, Рупърт Гринт, Кристен Чуи, Аби Куин, Ники Амука-Бърд и др.

Премиерата е на 3 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Не е ли по-добре, да не очакваш нещо и да те изненада, отколкото да го очакваш и да те разочарова? Аз пак ще си го чакам де.
    PS Звуковия дизайн на трейлъра е смазващ.