Остават по-малко от две седмици до премиерата на новата филмова адаптация по една от най-популярните зомби игри на Capcom „Resident Evil”. Рекламната кампания на „Resident Evil: Welcome to Raccoon City” тече с пълна сила и вече можем да видим чисто нов трейлър, както и да наваксаме с няколко специално подбрани клипа, представящи главните действащи лица.

Припомняме ви, че новият филм няма да има нищо общо с по-екшън ориентираните версии на Пол У. С. Андерсън, а ще се опита да пресъздаде много по-достоверно атмосферата и създанията на своя първоизточник. Именно това искат да ни покажат неговите създатели с краткия трейлър, който носи името „кошмарният трейлър”.

Вижте го и него:

Личат си ограниченията, които са били наложени на цялата продукция, но също така се виждат адски много от нещата, които са взети от самите игри. „Resident Evil: Welcome to Raccoon City” обещава да е истински зомби хорър, който да покаже всичката любов на авторите към първите две игри от поредицата. Рекламата е прекалено кратка, само минута, но се надяваме целият филм да е с този „кошмарен” вид и атмосфера. Със сигурност няма да привлече кой знае колко нови почитатели, но, поне от видяното, има надежда да задоволи феновете.

Все пак да си пишем е едно, но съвсем друго когато видим казаното в кадри. Представяме на вашето внимание едно кратко изказване от самия режисьор Йоханес Робъртс, както и няколко сравнения с игрите. Личи си колко внимателни са били с детайлите и колко добре са се опитали да ги пресъздадат.

По-долу може да гледате още няколко кратки представяния на четирима от главните герои.

Поглед към Клеър Редфийлд:

Поглед към Крис Редфийлд:

Поглед към Леон Кенеди:

Поглед към Албърт Уескър:

Поглед към Джил Валънтайн:

Припомняме ви и официалното описание на сюжета:

Някога дом на фармацевтичния гигант Ъмбрела, Ракуун Сити днес е умиращ американски град. Напускането на компанията е превърнало града в пустош, но му е завещала огромно зло дълбоко в недрата му, чакащо да бъде отприщено. Когато това се случва, местното население бива променено завинаги. Всичко е в ръцете на група оцелели, които трябва да разкрият тайните на Ъмбрела и да оцелеят.

За финал ви оставяме и с поредица от нови плакати, последният от които поставя на фокус едно от множеството създания:

 

rep11220212206 rep21220212206 rep31220212206

„Resident Evil: Welcome to Raccoon City” е режисиран и написан от Йоханес Робъртс. В ролите ще видим Кая Скоделарио, Аван Джогиа, Нийл Макдона, Том Хопър, Хана Джон-Камен, Нейтън Дейлс, Донал Лоуг и други.

Премиерата в Щатите е насрочена за 24 ноември, а в България би трябвало да дебютира на 3 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *