Енола Холмс се завръща! Изненадващият хит на Netflix от преди две години изначално беше подготвен с идеята да стартира франчайз, но (чудо на чудесата!) екипът успя да се удържи и да не прави филм, който просто служи като първа част от по-голяма поредица. Вместо това те взеха радикалното решение да направят филм, който е забавен и чаровен сам по себе си, което накара публиката и критиката да го хареса и ето че продължението е факт

В „Enola Holmes 2”, малката сестра на Шерлок Холмс, се опитва да отвори собствена детективска агенция, след като успешно разреши първият си случай. Тя обаче бързо открива, че бидейки млада жена никой във викториански Лондон не я приема насериозно или поне не като друго, освен като сестрата на известния детектив. Тъкмо когато е напът да се откаже от мечтата си обаче, на вратата й се появява младо момиче с изчезнала малка сестра – случай, който води Енола от работническите фабрики до високите ешелони на обществото и междувременно се засича и със случая на Шерлок.

В главните роли се завръщат Мили Боби Браун, Хенри Кавил, Луис Партридж и Хелена Бонам Картър, а прекрасният Дейвид Тюлис се присъединява като полицейски инспектор. Вижте трейлъра сега:

От трейлъра веднага си личи, че и продължението ще има същия тон като първия филм, което смятаме за напълно достатъчно – първият „Enola Holmes“ беше истински чаровен и развлекателен, без да бъде особено натоварващ или да изисква много от публиката си. Чарът на Мили Боби Браун отново е на преден план, но тук се радваме, че изглежда, че ще има повече взаимодействие с Шерлок – не смятаме, че на първия филм му липсваше неговото присъствие, просто динамиката между Браун и Хенри Кавил е толкова приятна, че искаме да я гледаме повече. Продължава чупенето на четвъртата стена, продължават преследванията и некомфортния романс с Тюксбъри, така че спокойно можем да смятаме, че Енола Холмс ще се завърне и ще бъде точно толкова сладка, колкото и при първата ни среща.

Enola Holmes 2” отново е режисиран от Хари Брадбиър („Fleabag”) и написан от Джак Торн („His Dark Materials “).

Филмът ще бъде пуснат в Netflix на 4 ноември.

FdYBVgPX0AADqVW

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Не знам, първият за мен бе особено натоварващ, чак се изненадах, че са направили втори.