Програмата на Френския институт „Съдби на жени“ продължава с две качествени комедии, които да върнат усещането за романс и приключение на границата между септември и октомври.

Днес от 18:30 ч., в зала „Славейков“ е „Любовите на Анаис“ на Шарлин Буржоа-Таке, с Анаис Демустие, Валерия Брюни Тедески и Дени Подалидес

Aнаис е тридесетгодишна, а парите не стигат. Има си приятел, но не е сигурна дали го обича. Среща Даниел, който веднага я харесва. Но Даниел живее с Емили…която също се харесва на Анаис. Това е историята на млада жена, която не може да си намери мястото. Но също е прозорлива и, напук но всичко, никога не се отказва от своите желания. Дяволски изкусителен сюжет.

В събота, 1 октомври, 19:00 часа е прожекцията на подходящо озаглавената драматична комедия „Не ми пука“ на режисьорките Еманюел Маре и Жули Лекустр, с Адел Екзархопулос, Александър Перие, Мара Такен.

308000455_916631176392758_999516588252067012_n

Ето го и сюжета: „26-годишната Касандра е стюардеса в нискотарифна авиокомпания. Живее от ден за ден и, вярна на Tinder псевдонима си „Carpe Diem“, редува поредица полети и безкрайни купони. Живот без привързване или неспирно бягство – това привидно я задоволява. В деня, в който напрежението в авиокомпанията нараства, Касандра губи контрол. Ще съумее ли да се изправи пред дълбоките си рани и да се завърне при тези останали на земята?“

Селекцията „Съдби на жени“ продължава до осми октомври. Всички филми са със субтитри на български език.

Вход с билет (стандартна цена 7 лв. / намалена цена 4 лв.) или с абонаментна карта.
Пенсионерите и абонатите на Френския институт се ползват от намалената тарифа за прожекциите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *