Време беше (най-накрая) да се появи и Рупърт Гринт на хоризонта. Вярно е, че от последната част на поредицата за Хари Потър са минали (само) шест години (имаме чувството, че са поне 16), но докато Хърмаяни и Хари се впускат в проекти, които привличат медийното внимание, Рон някак си минава „под радара”за знаменитости. Сега откриваме вече 28-годишният младеж с все още хлапашко излъчване в един амбициозен римейк, продуциран от свободната стрийминг-платформа на Sony – Crackle. Вижте трейлъра на телевизионната поредица „Snatch”.

Забавно и предизвикателно – така са се опитали да подходят към материала авторите на поредицата. Създателят или както е модерно да се нарича – шоу-рънърът на поредицата Алекс Де Ракоф е получил благословията на Гай Ричи с едно много специфично условие, споделено от продуцента пред Асоциацията на телевизионните критици:

„Познаваме се с Гай Ричи отдавна и когато с Crackle коментирахме създаването на тази поредица, аз се срещнах с него и го попитах „Какво мислиш за идеята – мога ли да я реализирам?” Ричи отговори „Да, ако го направиш шибано добре!” Това ми беше достатъчно – работих неуморно, за да се опитам да постигна нещо, което да се доближава до стандартите на оригиналнрия филм.”

Обективно погледнато, при все че излиза преди 17 години, „Гепи” вече се е превърнал в класика заради неподражаемия стил на мистър Ричи. Доколкото това може да проличи от трейлъра, създателите на поредицата се опитват да пресъздадат този стил в модерна среда, доста по-лъскава и „фенси” в сравнение със суровия, натуралистичен спомен за оригинала. Надяваме се да го докарат (поносимо) добре откъм хумор – дължат го на Ричи! Решението да „заемат” познато и обичано заглавие и да разкажат собствена история е разбираемо – заради хилядите (сигурни) фенове, които ще решат най-малкото да проверят как са се справили „младоците” с наследството на „Гепи”. Сюжетът в 10-те епизода проследява група 20-ина годишни пишлегари, които спретват (вдъхновен от реални събития) обир – попадат на камион, тъпкан с крадено злато, и ненадейно се озовават скочили с двата крака във „висшия свят” на организираната престъпност. Момчетата скоростно трябва да се научат да оцеляват в опасните, мътни води на подземния свят в Лондон, сред корумпирани ченгета, цигани-биячи, международни мафиоти и местни злодеи…

Ролите са разпределени между Ед Уестуик (популярен красавец от „Gossip Girl”), познатия ни червенокоско Рупърт Гринт (който участва и като изпълнителен продуцент в екипа!), Люк Паскуалино („Skins”), Люсиен Лавиконт („Scream Queens”), Фийби Денъвър („The Village”), Джулиет Обри („The Infiltrator”), Дъгрей Скот и др. „Snatch” стартира излъчване чрез Crackle от 16 март 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Snatch, през очите на съвременния мLAD британец, сиреч тотална липса на оригиналност, за класа и стил да не говорим, миш-маш от американизми и pop-culture препратки, водещи на никъде. Посредствено и гарантирано да направи приличен мангиз.
    Аз ще си пусна оригинала.
    П.С: Едита на трейлъра е доста зле.