Усещането за надвиснала опасност, което в последните няколко години проектира Ед Харис, вероятно се дължи на силното му зловещо присъствие в „Westworld“ – и това впечатление по интригуващ начин се задълбочава от трейлъра на един нов филм с негово участие – „Get Away If You Can“, чиято премиера предстои през август.

Четирикратно номиниран за „Оскар“, 71-годишният актьор е един от колосите в Холивуд, които пренасят легендарната слава на киното от последните десетилетия на ХХ век в новото време. Появата му в ролята на безапелационен авторитет в тази нова трилър-история и впечатляваща, още повече поради факта, че „Get Away If You Can“ е резултат на авторските усилия на дебютантите Доминик Браун и Терънс Мартин (за него това е втори пълнометражен филм), които си поделят сценарните, режисьорски и продуцентски ангажименти и освен това изпълняват ролите на двамата главни герои – семейна двойка с проблеми, поели на пътешествие край бреговете на океан.

От кадрите става ясно, че семейната двойка има сериозни комуникационни проблеми, когато става въпрос за посоката, в която трябва да поеме плавателния им съд, но страстта им един към друг не е угаснала. В определен момент от пътуването се налага двамата да вземат кардинални решения, за да оцелеят.

Според синопсиса на филма, „Get Away If You Can“ би трябвало да бъде по-скоро драма-интроспекция, но кадрите, на които сме свидетели, говорят по-скоро за изпълнен с напрежение трилър, пък и за момента не става ясно какъв точно авторитет е героят на Ед Харис – баща, наставник или просто ярък образ на вътрешния глас на главния герой. Освен като признание за неговото майсторство, актьорът заслужава адмирации и поради факта, че се е ангажирал независим проект на дебютанти – и по този начин придава допълнителна тежест и авторитет на техния филм!

Предвижда се „Get Away If You Can“ да бъде пуснат на голям екран в ограничен брой киносалони и в платформите за VoD на 19 август 2022 година.

gaposter210220730

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *