Nothing happens without light…

Няколко пъти сме споменавали въодушевлението си от очаквания нов проект на един от емблематичните съвременни британски режисьори Сам Мендес. Световната премиера на „Empire of Light“ – филм, който Мендес продуцира заедно с Пипа Харис по свой сценарий, ще бъде в програмата на филмовия фестивал в Торонто. Вчера в мрежата се появи първи поглед към атмосферата на този поетичен разказ, в чиито център е една любовна история, а нейният разказвач (вероятно) е Тоби Джоунс в ролята на прожекционист в романтично старо кино, в някой град на британското крайбрежие през 80-те години на ХХ век.

Дори и в тези няколко кадъра, които предоставя тийзъра на „Empire of Light“, Оливия Колман доминира безусловно с присъствието си. При все безсилието, което видимо изпитва нейната героиня, тя открива любовта в два пъти по-младия от нея мъж, с когото заедно трябва да се изправят срещу расистките предразсъдъци, присъщи на всяко консервативно общество. Втората основна роля е поверена на 24-годишния носител на награда БАФТА Майкъл Уорд, който има сложната задача да бъде достоен партньор на винаги впечатляващата и страхотно талантлива Колман. В актьорския екип на филма е и още един носител на „Оскар“, също наш любимец – Колин Фърт.

А фактът, че за визията на този филм се е погрижил гениалният Роджър Дийкинс гарантира на „Empire of Light“ статут на „очакван с извънмерно нетърпение“. Такива истории, които са истинско любовно обяснение към киното, се гледат на голям екран, надяваме се да имаме тази възможност.

Searchlight Pictures планират да пуснат филма в разпространение в Щатите и Канада на 9 декември 2022 година.

empire_of_light_xlg1

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *