Авторитетен, дългогодишен майстор-режисьор обявява нов проект и в него се включва Робърт Де Ниро, а ние сме се разсеяли по темата и ето – сега „наваксваме“ с тази информация. Става дума за нова гангстерска идея, която ще бъде реализирана от Warner Bros. Discovery и Бари Левинсън, а заглавието е „Wise Guys“.

The Hollywood Reporter съобщава, че Де Ниро поема главната роля в сценарий, разработен от Николас Пиледжи, добре познат на почитателите на криминални истории. Мартин Скорсезе извлича сюжета на „Goodfellas“ именно от книгата на Пиледжи „Wiseguy“ („Умникът или животът на едно мафиотско семейство“) и авторът е натоварен с отговорността да направи сценария на легендарния филм. Един от продуцентите му, който е в продуцентския екип и на „Rocky“ – Ървин Уинклър, ще се включи на същата длъжност и в „Wise Guys“.

Историческата драма ще бъде конструирана около двама от прочутите мафиотски босове на Ню Йорк – Вито Дженовезе и Франк Костело. Те са начело на съответните фамилии (първата е известна като клана на Лъки Лучано от началото на 30-те до края на 50-те години на ХХ век) и престъпни групировки; по между им съществува дългогодишна вражда, като през 1957 година Дженовезе се опитват да изтребят фамилия Костело и макар че опитът за покушение срещу Франк Костело е неуспешен, той е принуден да се оттегли от ръководния си пост в мафията. Носи се слух, че Робърт Де Ниро се готви да изпълни и двете роли, което е доста интересна идея и не сме сигурни до каква степен реализацията ѝ няма да изглежда… меко казано странно.

Знаем, че всеки човек по света, който някога е гледал кино, е наясно с факта, че Робърт Де Ниро е майстор-виртуоз на мафиотските образи – от „Кръстникът“ на Копола, през споменатия вече „Goodfellas“, „Казино“, „История от Бронкс“, „Недосегаемите“, „The Irishman“ и сме сигурни, че пропускаме заглавия. Бари Левинсън също е легенда в Холивуд – автор е на великолепни творби като „Добро утро, Виетнам“, „Да разлаем кучетата“, „Rain Man“. В последно време ангажиментите му са свързани с една мрачна драматична поредица на Hulu – „Dopesick“, като там той е в екипа на изпълнителните продуценти и режисира първите два епизода.

За момента няма други подробности около бъдещата криминална история „Wise Guys“ – ще очакваме потвърждение на идеята, че Де Ниро ще играе срещу себе си, начало на снимачен период, визии, трейлър и премиерна дата. А междувременно ако искате да си припомните „Goodfellas“, може да го сторите благодарение на Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *