Толкова често ни се случва да следим филми с измъчени продукции, че почти не можем да повярваме, когато се случи обратното – разбрахме за проект, снимките започнаха, филмът ще излезе – всичко в рамките на по-малко от година. Става дума за „Weird: The Al Yankovic Story”, който ще дебютира на предстоящия фестивал в Торонто и който, макар и впечатляващо бързо направен, нямаме съмнение, че ще ни донесе много радост и въобще нямаме притеснения за качеството му. От както видяхме първите кадри сме наясно, че това е леко самоделна продукция, но смятаме, че именно това ще ѝ донесе успех, защото влиза в духа на героя си.

Припомняме, че пародийно-биографичният филм ще разкаже историята на „Weird Ал Янкович, скорострелното му издигане към славата и начина по който той избухва на музикалната сцена с пародиите си на известни песни, акомпаниран от верния си акордеон. В главната роля ще видим Даниел Радклиф, което намираме за перфектен кастинг, тъй като британецът многократно ни е показвал, че се справя страхотно в подобен тип нестандартни комедии.

Вижте пълният трейлър сега:

The world belongs to the weird.

Смятаме, че поне на ниво трейлър, изглежда, че авторите на филма са постигнали страхотен баланс между пародирането на музикалните биографии (играейки си с всякакви познати клишета като неподкрепящите родители или странният опортюнистичен мениджър) и разказването на драматичната истинска (да речем) история на музикант с възход и падение в кариерата и живота си.

Еван Рейчъл Ууд в ролята на Мадона със сигурност ще бъде забавна и обсъждана част от филма, но всъщност най-много се вълнуваме за онези проникновени моменти, които се показват измежду хилядите шегички и които просто празнуват триумфа на един аутсайдер, който печели като показва истинските си откачени цветове.

weird_the_al_yankovic_story_xlg weird_the_al_yankovic_story_ver2_xlg

Weird: The Al Yankovic Story” е режисиран от Ерик Апел по сценарий написан от Апел и Ал Янкович. В главните роли ще видим Даниел Радклиф, Еван Рейчъл Ууд, Джулиана Никълсън, Рейн Уилсън, Уил Форте и Тоби Хус.

Първата прожекция на филма ще бъде на фестивала TIFF на 8 септември като част от секцията „Midnight Madness”. След това филмът ще бъде пуснат за безплатен стрийминг в платформата The Roku Channel на 4 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *