Менюто“ („The Menu”) е проект, чието развитие следим със страшно голям интерес от мига, в който разбрахме за него и въпреки промените, през които премина, продължаваме да имаме много високи очаквания към крайния резултат. Първият тийзър ни хареса много, а сега получаваме и още един по-подробен трейлър, за който смятаме, че разказва прекалено много, но разбираме, че филмите все пак трябва да се рекламират и това са рисковете на професията.

Припомняме първо, че „Менюто“ е филмът на Марк Милод където ще видим млада двойка да отива на екскурзия до отдалечено и изолирано място, за да опита новото меню на ексцентричен майстор-готвач. Мъжът в двойката Тайлър (Никълъс Холт) е претенциозен хипстър, който е напълно готов да даде луди пари, за да може да възклицава снобарски над миниатюрни порции храна. Марго (Аня Тейлър-Джой) обаче не е толкова впечатлена от всичките превземки и бързо започва да усеща, че нещо в цялата схема не е съвсем наред.

Вижте новият трейлър сега:

Наистина не ни се искаше трейлърът да има чак толкова разкрития, колкото се виждат тук, най-вече частта, в която шеф Словик (Рейф Файнс) дава на гостите си „45 секунди преднина“, изглежда, за да избягат от настървения му екип. Радваме се обаче на това да видим сухото и саркастично чувство за хумор, тъй като до преди това само четяхме, че филмът се води комедиен трилър, но това не личеше по нищо. Хуморът ни се струва доста на място, а и оценяваме много, че започваме да виждаме и поддържащите персонажи, които изглежда няма да са само фон, а също ще имат истинско участие в сюжета.

Без съмнение обаче най-интересната динамика в целия филм ще бъде между героите на Рейф Файнс и Аня Тейлър-Джой, а техните кратки взаимодействия и в този трейлър ни показват, че няма да искаме да изпуснем и секунда от тяхната борба за надмощие. Централната мистерия също си остава на място и се надяваме тя поне да не бъде развалена в последващи реклами.

the-menu-poster-1 the-menu-poster-2

Режисьор на „Менюто“ („The Menu”)  е Марк Милод („Наследници”, „Игра на тронове”) по оригиналния сценарий на Сет Райс и Уил Трейси. В главните роли са Аня Тейлър-Джой, Никълъс Холт, Рейф Файнс, Джон Легуизамо, Хонг Чау, Дудит Лайт и Джанет Мактиър.

Премиерата е насрочена за 18 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment