След като се отърси от кошмара Амбър Хърд, която доказа, че е змия в красиво женско тяло, Джони Деп започна да се появява отново в публичното пространство – издаде записания с виртуозния китарист Джеф Бек албум „18“  (определян като „компромисен“) и двамата се отправиха на турне, а ето, че THR споделят новини и за желанието на Деп да се заеме с режисиране. Става дума за „Modigliani– филм по пиесата на Данис Макинтайър, като сценарият за новото начинание ще бъде подготвен от Йежи и Мари Кромоловски. Освен режисьор, Джони Деп ще бъде и продуцент на бъдещия филм, заедно с Ал Пaчино и Бари Навиди. Ето какво споделя във връзка с проекта си Деп:

За мен е изключителна чест да пресъздам житейската сага на прочутия Амедео Модиляни. Животът му е бил изпълнен с неимоверни трудности, но талантът му триумфира – това е една универсална история, в която всеки човек би могъл да припознае себе си.

Джони Деп има във филмографията си едно пълнометражно творение като режисьор – „The Brave“ от 1997 година, с Марлон Брандо, който след премиерата му в Кан и представяне на още няколко фестивала, така и не получава истинско разпространение, а на доста места по света се появява направо на носители за домашно видео. Другите му режисьорски експерименти са в късометражна форма и най-често са музикални клипове.

За момента все още няма определена премиерна дата на „Modigliani“, но снимачният процес трябва да започне през пролетта на 2023 – или поне такъв се очертава графикът според предварителните планове на творческия екип. Ще следя с интерес развитието на този проект, защото а) цял живот съм харесвала Джони Деп, най-вече заради неконвенционалния му подход към живота и ролите в киното (и Джак Спароу не ми пречи), б) сигурна съм, че когато си творческа личност, но дълго време са те държали на тъмно, скрито и затворено, имаш какво да споделиш със света (ако резултатът не е качествен – ще си получи съответно заслужените оценки) и в) смятам, че творческите тегоби на парижките артистични среди от началото на ХХ век могат да се превърнат в чудесна драматична история, която много искам да видя на екран.

Може би съм сантиментално настроена специално към Модиляни заради „Montparnasse 19“ (известен и като „Любовниците от Монпарнас“) от 1958 година, в който Жерар Филип влиза в ролята на прочутия художник, и ми се иска неговата история да заживее наново през погледа на Деп. А за всички, които не са чули какви ги вършат в последните месеци Деп и Бек, ето как звучи музикалното им партньорство – авторската песен „This Is A Song For Miss Hedy Lamarr“, чиито официален клип се появи преди два месеца на рождения му ден.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *