Meet Henry „Vecna“ Creel!

Ако видео подкастът Inglourious Kunts може да спазва все още някакви традиции, сериалът „Stranger Things“ със сигурност попада в списъка. Вероятно си спомняте колко ентусиазиран беше екипът ни покрай първия сезон, като този ентусиазъм беше сравнително стабилен и по време на втория сезон; уви, когато третият сезон се появи, вече не се чувствахме толкова комфортно, защото иначе прекрасният носталгичен фактор беше сериозно замърсен от тонални проблеми, карикатурни образи и досадни политически послания. В крайна сметка дълго отлаганото четвърто издание на творението на братята Maт и Poc Дъфър не ни предразположи към обичайния hype – подходихме към новите епизоди скептично, но за всеобща изненада видяното преобладаващо ни хареса.

В резултат на това шерифът на интернет пущинака Мартин „Циничния Елф“ Ангелов реши да приюти под дигиталната си стряха фокусна група, която фокусирано да анализира жанрово и естетически разцъфналото съдържание на „Stranger Things“. Тримата му с китари Александър Гюров, Павел Симеонов и Благой Д. Иванов не са съвсем безкритични, но в общи линии са в режим на хвалене, а ебавките, закачките и цинизмите са в сравнително умерени дози, така че равновесието в анализа им е що-годе съхранено. Ще станете свидетели на задължителните паралели с неувяхващи хорър бонбони като „Кошмари на Елм Стрийт“ и „Предизвестена смърт“, ще ви препоръчваме шедьоври като „Мълчанието на агнетата“ и „Дони Дарко“, ще плюем страстно „Star Wars“, а сред всичко останало ще чуете и поредната безвкусна шега по адрес на Кевин Спейси. Щото традиции, нали така?

Очакваме feedback от ваша страна в коментарите – бъдете щедри, безмилостни и искрени, иначе не е интересно. Все пак… we’re the freaks… because… we like „Stranger Things”:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

 1. Приятен еп. от podcast-а, но ме учудва един тежък off-topic:
  Защо няма нито дума (камо ли podcast) за шедьовъра Better Call Saul, който в момента се е засилил към епичен финал (както беше и с Breaking Bad). Толкова ли ви е извън радара вселената на Breaking Bad, която гениалният Vince Gilligan създаде и която според мен е доста по-адекватна и интересна от тази на Stranger и по никакъв начин не заслужава такова пренебрежение в ОК

 2. Чук си беше сезонът! Относно Еди, хем не искам да го барат, колкото и любим да стана, хем си мисля, че има как да го развият, като някакъв преобразен от другия свят крийчър.

 3. След 3-ти направо си беше добър сезона.
  Малко офф…
  Някой да знае дали имa някъде backup на известната тема Ужасът, Ужасът във вече несъществуващия легендарен форум на games.bg или беше на gamers workshop?
  Защо питам тук ли?Защото от пишещите тук има поне един със сигурност който беше активен там.

  1. Повече от един сме. 🙂 Уви, нямам информация за подобно нещо, но темата беше легендарна и е жалко, че замина… а ако трябва да сме точни, тя съществуваше в няколко форума. Първата й поява беше във форума на Геймър’с, създаде я Снейка, после направихме такава и в Сферата (форумът, който се появи след като Геймър’с Уъркшоп беше наебан от някакви нови собственици-дементи), а имаше такава и във форума на ФЕН. Мисля, че и трите са отдавна в Небитието.

  2. Дни на отминалото бъдеще ли се заформя тук 😀

 4. Жалко 🙁
  В Геймер’с беше истината, след преместването се разводни.
  А и доста спряха да пишат.Имаше едно легендарно ревю на играта Silent Hill написано от Коркоран 🙂

  1. Във форума на Стивън Кинг (мисля, че още съществува) имаше след това подобна тема, но не беше същото и повече се изреждаха само филми вместо да се коментират 🙂

 5. Как не ви е срам, сайт за кино, а никой не отрази премиерата на първия пилотен епизод на “ House of the Dragon”
  За кой ли път се убеждавам, че тук тия си пишат за пълни глупости, който някой си е “решил” че са интересни, а не реални кино-новини!

  1. Мани ги уе, пълни несериозници!

 6. Тия тук са като бавноразвиващи и чак след месец ще отразят нещо…! 🥴🥱😳😩
  Ебати пияндетата, само пият 😂😂😂

  1. Не бе Satyr73-чо сега пишат огрооооомно ревю по темата🥴🤫😂😁😳🤔😩🥱🖕А ми правят подкаст за детски сериал стренжър тинкс! Бахти кинаджиите! Малеее!