Какво е по-добро от Netflix, правещ ежегодно безброй „леки“ меко казано евтини (по качество) тийн филми? Много платформи правещи ежегодно безброй непретенциозни тийн филми. Наскоро и Paramount+ се включиха в тенденцията като пуснаха първия трейлър за предстоящия си young adult проект „Honor Society“, който ще постави звездата от „Stranger ThingsГейтън Матаразо и австралийската новоизгряваща звезда Ангури Райс в центъра на събитията.

Сюжетът ни пренася в последен клас в гимназията, където проследяваме живота на перфектната ученичка Онър и нейната голяма амбиция да се отърве от гимназията и да влезе в престижен университет. Въпреки това, планът ѝ не върви съвсем по вода и на Онър ще и се наложи да направи всичко по силите си, за да преодолее внезапно появилите се пречки и да получи така жадуваното топ място.

Honor Society

Режисьор на „Honor Society“ е Оран Зегман, която досега се е занимавала основно с късометражни филми, а сценарият е дело на Дейвид А. Гудмън, който преди е влизал в ролята на продуцент на класически анимации за възрастни като „Футурама“ или „Семейният тип“.

Тук може да видите синопсиса и пълния трейлър:

Онър е амбициозна абитуриентка, чиято единствена цел е да влезе в колеж от Бръшляновата лига… ако приемем, че тя първо може да спечели желаната препоръка от своя съветник по ориентиране, г-н Калвин. Готова да направи каквото е необходимо, Онър измисля лукав план, за да победи конкурентите си – тримата най-добри ученика на випуска. Нещата обаче неочаквано се обръщат, когато тя започва да си пада по най-големия си конкурент – Майкъл.

Няма спор, че „Honor Society“ изглежда като всяка типична американска комедия с романтични наченки, изпълнена с клишета отгоре до долу. Разбира се, има и изключения като „Зубрачки“ от 2019 г., които могат да бъдат някак си чаровни и ободряващи, особено когато имаме нужда от разтоварване. Въпреки това обаче засега оставаме леко скептични. Колкото до актьорския състав интересно ни е да разберем кое от децата в „Stranger Things” ще тръгне по пътя на Харисън Форд след „Star Wars“ и ще успее да се измъкне от „проклятието“ на емблематичните роли в популярни франчайзи. Засега Фин Уолфхард се справя най-добре, въпреки че е спорно дали е най-талантливият от детската групичка. Гейтън Матаразо, който е сърцето и душата на сериала, несъмнено има големи заложби и дори бродуейски опит, така че предпоставките за успешна кариера са на лице, стига проектите, които избира да са една идея по-стойностни. Ангури Райс от своя страна познаваме от второстепенни роли в доста успешни продукции като „Любезните пичове“, „Black Mirror” и трилогията за Спайдърмен с Том Холанд.

Да не пропуснем да отбележим, че участие, в ролята на съветника по ориентиране, взима и Кристофър Минц-Плас, който е известен с култови американски комедии отпреди десетилетие като „Суперяки“ и „Шут в г*за“. Това определено ще накара някои зрители да преосмислят възрастта си.

honor-society-2-20220709

Honor Society“ определено е филм, който бихме си пуснали да „гледаме“ преди лягане след дълъг уморителен ден, но ще се превърне ли в култова класика като други тийн филми („Гадни момичета“ и „Баровки“)? Според нас вероятността е малка.

Премиерата на „Honor Society“ е на 29 юли на стрийминг изплатформата Paramount+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *