Проблемите на филмовата вселена на DC Comics са толкова много, толкова разнообразни и продължават от толкова години, че вече ни е напълно безинтересно да ги обсъждаме (макар че, признаваме си, сме любопитни какво ще направят с „The Flash“ – този филм наистина е прокълнат!) По време на изминалия наскоро San Diego Comic Con обаче получихме първи трейлър на може би най-безпроблемния и най-положителния от всички филми от „главната вселена“ – продължението на „Шазам!“ – „Shazam: Fury of the Gods”.

Дейтствието се развива известно време след края на събитията от първия филм – цялото приемно семейство на Били Батсън вече си имат суперсили и всички съществуват едновременно като тийнейджъри и като супергерои – „Shazamily” (няма да коментираме, деца са). Силите на Били обаче му бяха дадени от вълшебник, той ги сподели с останалите деца и сега Дъщерите на Атлас са ядосани и искат да им ги отнемат.  Едновременно с това Били се бори със собствената си ценност като супергерой и какво допринася към света, изпълнен с други, „по-мъжествени“ герои или пък просто такива, които имат подобен на неговия костюм.

Вижте трейлъра за „Shazam: Fury of the Gods” сега:

По този трейлър категорично си личи, че режисьорът Дейвид Сандбърг и Warner Bros напълно са запазили тона на първия филм, което, подозираме, автоматично означава, че който е харесал „Шазам!“, вероятно ще хареса и „Shazam: Fury of the Gods” и обратното – който се е издразнил на лековатостта на оригинала, едва ли ще понесе това продължение. Ако обаче приемем, че целта е да се покаже новото приключение на група супергерои, чиято главна характеристика е, че те все пак са деца в тела на възрастни, то задачата е идеално изпълнена. Закари Леви продължава да е безобразно чаровен в тази роля и ни кара да му стискаме палци през цялото време. А допълнението на Хелън Мирън и Луси Лу е бонус за който и да е филм, без значение какви странни костюми са им дали да носят.

А има и дракони! Кой не иска да види как тийнейджър в тялото на практически Супермен, хвърля камион по дракон?!

Shazam: Fury of the Gods” е режисиран от Дейвид Ф. Сандбърг по сценарий на Херни Гейдън и Крис Морган. В главните роли ще видим Ашър Ейнджъл, Закъри Леви, Джак Дилън Грейзър, Иън Чен, Рос Бътлър, Джимон Хонсу, Адам Броуди, Грейс Керълайн Къри, Хелън Мирън, Луси Лу, Рейчъл Зеглър и др.

Премиерата е насрочена за 21 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Всеки филм има потенциал да не е хубав. Този не прави изключение.

  2. Всеки човек има потенциал да е тъпо и упорито пишлеме. Ти не правиш изключение. Тая твоя плоча (която отдавна се изтърка като Балкантон албум на Лили Иванова), звучи все по-зле и по-зле, явно имаш ограничен запас от думи и изречения и като нямаш какво да кажеш (или измислиш) удряш образеца и се чувстваш горд със себе си, докато си удряш една душевна чекия в името на собственото си жалко благополучие.