Октомври месец се очертава да бъде напрегнат и изпълнен с вампири. След като видяхме първите кадри от новата версия на „Интервю с вампир” на Ан Райс, сега е ред на шведската вампирска драма „Покани ме да вляза” („Let the Right One In”) на Йон Айвиде Линдквист. Екранизацията му от 2008 година е сред един от най-добрите жанрови филми, а някои от нас намират и американския римейк на Мат Рийвс за сносен опит. Разбира се, двете версии се различават изключително много като тон и атмосфера, но все пак успяват да пренесат кървата, но тъжна история на Ели/Аби на голям екран.

По рекламата, която може да видите малко по-долу, си личи, че новата (отдавна подготвяна) сериализирана адаптация ще си позволи сравнително количество волности по сюжета, но се надяваме да не ни спести потискащата и в същото време брутална атмосфера на своя първоизточник.

Вижте първия тийзър на „Let the Right One In”, който Showtime разпространиха тези дни:

Признаваме си, че това ни развълнува малко повече от другия вампирски сериал, които ще очакваме през октомври. Стискаме палци да се получи безкомпромисен продукт, смело прегърнал зловещата природа на едно малко момиченце, разкъсвано на прага между това да е човек или чудовище.

Десетте епизода на „Let the Right One In” ще проследят живота на Марк и неговата дъщеря Елинор. Вече десет години те се опитват да живеят труден и изпълнен с насилие живот, след като тя е ухапана от вампир. Заключена завинаги в тялото на дванадесет годишна, Елинор живее затворен живот, излизайки само нощно време. Баща ѝ в същото време се опитва да прави всичко възможно да осигури нужната кръв, която ѝ е нужна да живее.

Обещанията са, че „Let the Right One In” ще преобърне очакванията за жанра, фоскурайки гледната си точка върху човешките слабости, сила и състрадание.

Изпълнителен продуцент, сценарист и шоурънър ще е Андрю Хиндерейкър („Penny Dreadful”). Режисьор на пилотния епизод, както и на поне още няколко, ще е Сейт Ман („Homeland”, „Raising Dion”). В ролите ще видим Деймиън Бишир, Аника Нони Роуз, Грейс Гъмър, Мадисън Тейлър Бейз, Кевин Керъл и други.

Премиерата е насрочена за 7 октомври по Showtime.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *