Първите няколко епизода на един от най-очакваните от нас сериали „Devs” („Тайна разработка“) вече може да бъде гледан по HBO GO, но ние обръщаме поглед към следващите творчески планове на неговия създател Алекс Гарланд („Ex Machina: Бог от машината“ и „Annihilation“). В разговор с Collider по повод „Devs” Гарланд споделя, че се чувства невероятно свързан с групата актьори от сериала и ще се радва да реализира нов проект с тях, по модела на театралните трупи:

Чувствам се невероятно свързан с тази група актьори. Наистина ги харесвам на лично ниво. Те бяха толкова щедри по отношение на подхода. Нямаше нарцисизъм. Всичко правихме съвместно и толкова искрено и наистина, наистина ги харесвам… И впоследствие си помислих, че ще бъде интересно да взема каквото се прави в театъра доста често – има театрална трупа и се разместват частите вътре в нея. Може да направиш различна пиеса със същите актьори и така някой, който е бил в главна роля, сега е в поддържаща. Това е много интересно и смятам, че може да проработи и в телевизията, затова реших да опитам.

Ние не само смятаме, че подобно нещо може да проработи за телевизия, но и сме сигурни, защото имаме доказателство и това е „American Horror Story“. Предполагаме обаче, че Алекс Гарланд ще опита да бъде по-затворено – да не добавя нови актьори, а да работи само с тези, с които разполага. Ако те се съгласят, разбира се.

Добрата новина е, че Гарланд вече е почнал работа по този проект:

Вече написах епизод и половина. Първият епизод е готов и в момента работя по втория. Нямам идея дали FX ще искат да го направят, нито дали актьорският екип ще се съгласи да участва. Пиша го за тях, така че всичко е доста спекулативно. Но единственият начин да го направиш е да опиташ, затова аз опитвам.

Разбира се, Гарланд не разкрива никакви подробности за сюжета, но все пак ни дава някаква идея:

Става въпрос за градско неподчинение. Не е фантастика. В естеството си е аполитичен. Не знам дали идеята ми хрумна заради актьорите. Като кокошката и яйцето е. Но смятам, че ако успея да го направя, тези хора ще са перфектни за него.

Трябва да признаем, че сме малко разочаровани, че този нов проект няма да е фантастика, но какъвто и да е, ние ще сме на линия. Алекс Гарланд отдавна е заслужил уважението ни и за нищо на света не бихме изпуснали негов проект. Пък и сме ужасно любопитни дали ще му се получи с актьорите, част от които харесваме доста – дори само Ник Оферман и Соноя Мизуно ще са ни достатъчни.

Ще следим развитието на проекта и ще ви информираме своевременно, а дотогава не пропускайте „Devs” по HBO GO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Изгледах първите два епизода, сега третият е чак на 12.3. Алекс Гарланд е просто Брилянтен.