С цялата ни любов към Гандалф и Магнито, всъщност неизмерно обичаме сър Иън Макелън защото той е истински велик актьор, който докато без колебание се включва в разнообразни мейнстрийм продукции, продължава да изпълнява Шекспир на сцена вече десетилетия наред. Много се радваме сега, когато разбираме, че ще имаме възможност да го гледаме в сериозна роля в сериозен филм, защото той наистина си заслужава.

Става дума за „The Critic” – исторически трилър, адаптиран от романа на Антъни Куин от 2015 г. „Curtain Call“. Историята се развива през 1934 г. в лондонската театрална общност. Макелън ще изиграе Джими Ърскин, един от най-уважаваните и страховити критици в целия град, което ни звучи като роля, която ще му пасне като ръкавица. Другият важен образ е на Нина Ленд – млада актриса, в която ще се превъплъти Джема Артертън, която се забърква в оплетена мистерия, свързана с убийство, изнудване и какво ли още не, докато се опитва да спечели обичта на критика. Марк Стронг пък ще изиграе собственикът на вестника, за който Джими пише, с когото критикът не се разбира.

the-critic-ian-mckellen-mark-strong-barnes-gemma-arterton-cast-film-v3-595284

Страшно силен актьорски екип дотук, нали? Само каймакът на английската сцена. А представете си, че сме само на половината. В засега необявени роля ще видим още Бен Барнс, който също напоследък стана любимец на феновете на жанровите проекти с ролите си в „Punisher“ и „Shadow & Bone”, страхотната Лесли Манвил („Phantom Thread”), Ромола Гарай („Atonement”) и Алфред Енок („Хари Потър“).

The Critic” ще бъде режисиран от Ананд Тъкър, чийто предишен пълнометражен филм беше симпатичния, но абсолютно стандартен и клиширан ром-ком „Leap Year”. От тогава Тъкър се е занимавал с режисиране и продуциране на сериали и документални поредици, което не е нищо, но признаваме, че определено не ни вдъхва супер много доверие. Адаптираният сценарий обаче е дело на носителя на „Оскар“ Патрик Марбър („Notes on a Scandal”, „Closer”), което е далеч по-обещаващо. В крайна сметка сме сигурни, че всички тези стойностни актьори нямаше да се съгласят да се включат в проекта, ако нямаше предпоставки за успех, така че със сигурност ще следим внимателно за първи кадри.

За момента премиерна дата на „The Critic” не е обявена, но снимките вече текат.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *