Майсторът на образи Биле Аугуст, двукратен носител на престижната „Златна палма“ от Кан – за филмите си „Пеле завоевателят“  (плюс „Оскар“ за чуждоезичен филм) и „Най-добрите намерения“, когото даже познаваме лично от гостуването му на 23-ия София Филм Фест през 2019 година, подготвя нов проект, озаглавен „Me, You“. Филмът е адаптация на романа „Tu, Mia“ на Ели де Лука, като сценарист е Грег Латер, а действието се развива през 50-те години на ХХ век на отдалечен италиански остров. Историята проследява 16-годишен младеж, който изучава тайните на морето при „опитен рибар“ и бивш войник, докато в един момент не се оказва омаян от прелестите на млада дама и гори от желание да ѝ докаже, че е достоен за нейното внимание.

Новината за този проект обаче, представена през погледа на щатските медии, добива съвсем друг акцент – THR и Variety съобщават, че след няколко години далеч от светлините на прожекторите, Джеймс Франко се завръща към актьорството и точно той ще влезе в ролята на рибаря от историята. Тъй като сме проследили творческия път на Франко до прочутите обвинения в сексуални посегателства и знаем, че той е изключително талантлив актьор на (вече) средна възраст, съвсем естествено е той да сподели, че за него е чест и привилегия да има възможността да работи с доайен в киноизкуството като легендарния датски режисьор Биле Аугуст!

В актьорския екип са още Том Холандер и Дейзи Джейкъб, но фокусът на новинарския поток сякаш е фиксиран върху факта, че Франко е направил стъпка в правилната посока, като се е извинил за поведението си. Все още не е ясно дали киногилдията ще направи компромис или Джеймс ще остане в групата на низвергнатите, които – подобно на Кевин Спейси и дори Джони Деп, са принудени да търсят препитание с актьорските си способности извън Холивуд. Не бихме подминали да отбележим и факта, че бившият му добър приятел Сет Роугън, с който имат наистина забавни колаборации, е скъсал отношенията си с Франко – жалко и за двамата!

Снимките трябва да започнат през септември на остров Иския в Тиренско море (близо до Неапол), като още няма обявена премиерна дата за „Me, You“ – ще следим новините, свързани с новия общ проект на Биле Аугуст и Джеймс Франко.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *