Ако в заглавието на новина присъства името Андрю Гарфийлд – бъдете сигурни, че задължително е привлякла вниманието ни. Доказателствата за възможностите на този великолепен актьор са толкова разнообразни, че не можем да си представим какво не би изиграл, особено след миналогодишния фурор на „Tick Tick… Boom!“.

Преди няколко дни Deadline споделиха, че Universal International Studios подготвят поредица, озаглавена „Hot Air“, и именно Гарфийлд е поканен за главната роля. Той ще се превъплъти в небезизвестния Ричард Брансън, а историята ще се фокусира върху прочутата битка между британския предприемач, филантроп, милиардер и шеф на Virgin Group с British Airways през 90-те години на ХХ век.

Втората част от тази новина е, че режисьор на поредицата ще бъде Дейвид Лийч, когото публиката познава като екшън-специалист, отговорен за „Atomic Blonde“, „Deadpool 2“ и предстоящия „Bullet Train“. Надеждите ни са Лийч да има специален интерес към драматични сюжети и да се окаже неочакван от публиката, но добър избор за ръководител на визията на този предизвикателен проект.

Сценарист на „Hot Air“, който ще бъде съставен от шест епизода, е Джон Крокър („Paddington 2“), който адаптира книгата на разследващия журналист Мартин Грегъри „Dirty Tricks“. За всички е ясно, че British Airways са използвали всякакви „мръсни номера“, за да провалят компанията на Брансън, който умело печели съдебната битка с тях.

За момента много стрийминг платформи проявяват интерес към „Hot Air“ – ще очакваме новини кой точно ще подкрепи проекта и кога ще стартира снимачния процес, за да се ориентираме и кога би могла да бъде премиерната дата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *