Дори само като си помислите за специалния cheesy-жанр в киното „романтична комедия“, кое е първото име, за което се сещате?! Добре де, ако Хю Грант е първото, Джулия Робъртс със сигурност е второто. Авторите на „Билет до рая“ („Ticket to Paradise“) са събрали вечната „хубава жена“ с „разбивача на всички сърца“ – Джордж Клуни и са ги пуснали да се заяждат по между си като отдавна разведени родители на пораснала щерка, която (привидно) е готова да рискува бъдещето си в името на любовта.

Подозираме, че Universal Pictures са решили да организират един своеобразен „реверанс“ към поколенията, навлезли вече в „златната“ връзраст с посребрените коси, за които комиксовите истории са прекалено бързи и супер-шумни – за да отидат и те на кино и да „оплакнат“ очи с екзотични гледки на тропически острови. И ако атмосферата на „Билет до рая“ подозрително ви напомня на захаросания „Mamma Mia! Отново заедно“, то е защото автор  на новото „райско“ пътешествие е режисьорът на този прочут АББА-мюзикъл Ал Паркър.

Самата Джулия Робъртс сподели преди известно време пред New York Times Magazine, че нейният отказ да се снима в романтични комедии в последните години не е тенденциозно решение – просто не е попадала на предложение, което да е на нивото на „Нотинг Хил“ или „Сватбата на най-добрия ми приятел“, докато не е прочела сценария на „Билет до рая“. И разбира се, допълнителното задължително условие е било неин партньор да е Джордж Клуни. За радост на продуцентския екип, и двамата били свободни, за да заснемат филма.

Историята в „Билет до рая“ („Ticket to Paradise“) се върти около едно пътешествие до Бали. Двама разведени родители се опитват по всякакъв начин да попречат на дъщеря си (в ролята Кейтлин Дивър) да се омъжи за приятен младеж (Лукас Браво), в когото се е влюбила малко след първата им среща на острова. Междувременно най-добрата приятелка Рен (Били Лорд) също се оказва романтично увлечена по местния доктор. Сърдечните връзки са много, сериозно оплетени и потопени в ослепително слънце и кристално сините води на океана.

Който има желание да види колко благородно са „узрели“ всеобщите любимци Джулия и Джордж – може да го стори в родните киносалони от 16 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *