Ако името на този филм „The Invitation” ви е сравнително непознато, то е защото то беше сменено съвсем наскоро. Работното заглавие беше „The Bride” и обещаваше за един модерен и малко по-различен прочит на позната история. За младата режисьорка Джесика Томпсън това ще е едва втори пълнометражен филм, след като през 2017 година тя дебютира с драмата „The Light of the Moon”. Жанровият скок е наистина впечатляващ и ни е интересно как тя се е справила с една толкова любима на някои от нас тема като вампирите.

Трейлърът на „The Invitation” дебютира през миналата седмица заедно с прожекциите на „The Black Phone” на Скот Дериксън, а тези дни се появи и онлайн. Вижте го и вие:

Рекламата се справя много добре със задачата да издаде колкото се може по-малко от мрачното минало на семейството, в което попада младата Иви. Разбира се, няколко кратки кадъра към края все пак разбиват на пух и прах тези опити, а и споменаването на ключов персонаж от роман на Брам Стокър са ясна индикация в каква посока е поел сюжетът. Все пак първата част много напомня на „Ready or Not”, след което нещата бързо се извъртат в обичана територия.

Джесика Томсън все пак иска да успокои всички заклети фенове, че историята, колкото и модерна да е, все пак ще крие множество скрити изненади и „easter eggs”. Тя дори отправя предизвикателство към зрителите да се опитат и да ги открият всичките.

Ето какво ни очаква в „The Invitation”:

След смъртта на майка си Иви, която няма други живи роднини, си прави ДНК тест. Това ѝ помага да установи, че все пак има английски корени и се среща със своя далечен братовчед Оливър, за който не е подозирала до този момент, че съществува. Той я кани на пищна сватба в своята родина и Иви, колкото и да не е сигурна, все пак приема. Там тя е съблазнена от красивия домакин Уолтър. Скоро обаче е въвлечена в кошмар, от който може и да не се измъкне. Мрачни и извратени семейни тайни излизат наяве, а зад гостоприемството на всички се крие нещо много по-зловещо.

Вижте и официалния плакат:

invitation-poster220220629

The Invitation” е режисиран от Джесика Томпсън по сценарий на Блеър Бътлър. В ролите ще видим Натали Еманюел („Game of Thrones”), Томас Дохърти („Gossip Girl”), Хю Скинър, Шон Пертуи, Кортни Тейлър, Алана Бодън и други.

Премиерата е насрочена за 26 август по кината в Щатите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Всеки филм има потенциал да не е хубав.Този не прави изключение.